Vatan Partisi Genel Baskani Perinçek, Yozgat'ta 'Üretim Devrimi Kurultayi'na Katildi

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, "Faizcilerin yaninda olan hükümetler, Türkiye'yi bu düzene sokanlar, faizciden yana, sicak para komisyoncusundan yana, dolar, borsa vurguncusundan yana. Onun için sorun, kaynaklarin bölüsülmesine gelip dayaniyor." dedi.

Perinçek, Yozgat'in Bogazliyan ilçesinde Belediye Dügün Salonu'nda düzenlenen "Üretim Devrimi Kurultayi"nda çiftçilerin sorunlarini dinledi.

Türkiye'nin önünde firtinalar oldugunu, bu zorluklardan Ergenekon'dan çiktigi gibi çikacagini belirten Perinçek, sunlari kaydetti:

"Türkiye öyle bir yere geldi ki artik böyle devam etmesi mümkün degil. Peki buraya nasil geldi. Bu hikaye 1980'de basladi yani 40 yil önce. 1980'de bir ekonomik program getirdiler. Bunu getirirken de dediler ki 'çiftçi, üretici, bu ülkenin sirtinda kambur. Bu çiftçiye ucuz mazot veriyorsun, destekler veriyorsun bu ülkenin sirtinda kambur haline geldi.' dediler. Esnafi, zanaatkari da sanayici de kambur ilan ettiler. Disaridan ucuz alalim, kapilari bacalari açalim. Kümesin kapisini açtilar, tilkiler geldi, tavuklari bogazladi. Türkiye'nin son 40 yilda yasadigi olay budur."

Perinçek, faiz ve faizcileri elestirerek, "Çiftçiler faize çalisiyor. Traktöre, tarlalara haciz geliyor. Esnaf da faize çalisiyor. Sanayici de faize çalisiyor. Mal alan tüketici, vatandas da faize çalisiyor. Çünkü aldigimiz her malin içinde faiz var. Sonuç itibariyla Türk milletini faize çalisir bir millet haline getirdiler. Faizcilerin yaninda olan hükümetler, Türkiye'yi bu düzene sokanlar, faizciden yana, sicak para komisyoncusundan yana, dolar, borsa vurguncusundan yana. Onun için sorun, kaynaklarin bölüsülmesine gelip dayaniyor." diye konustu.

Perinçek, konusmanin ardindan partiye yeni katilanlara rozet takti.

Kaynak: AA