Afyonkarahisar Saglik Turizminden Daha Fazla Pay Almak Istiyor

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye’nin saglik turizmi potansiyelinin pandemi sürecinde çok büyüdügünü kaydederek, “Saglik turizmi öyle bir alan ki dünya için 500 milyar dolarlik demek. Azerbaycan, Irak ve Almanya’dan saglik turizmi için ülkemizi çok fazla tercih edenler vardir. Afyonkarahisar’imizin bu manada çok büyük imkanlara sahip oldugunu biliyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Saglik Turizminden Daha Fazla Pay Almak Istiyor
Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegi, Afyonkarahisar Valiligi himayesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Medikal Turizm Dernegi isbirliginde Anadolu’ya Yolculuk Çalistayi yapildi.

Çalistayda açilis konusmasini yapan Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir, Vali Çiçek’in önderliginde Frigya’nin ayaga kaldirilmasi adina Ayazini Köyü’nde yürütülen çalismalarda ise sektörün dahil edilmesinin önemine degindi.

“Bu pazarin içerisinde Türkiye’nin payi çok düsük”

Çalistayda konusan Vali Çiçek ise Afyonkarahisar’in termal turizmde çok fazla kisiyi istihdam eden bir kent oldugunu ifade etti.

Vali Çiçek, konusmasinda saglik turizm alaninda Afyonkarahisar’in daha fazla pay almasi gerektigini belirterek, “Gururla 32 bin yatak kapasitemiz var diyebilen, her gittigimiz yerde bununla anilan müthis bir seyle karsi karsiyayiz. Anladigim kadariyla büyük düsünme sirasi artik bizdedir. Saglik turizmi anlaminda bizdedir. Saglik turizmi öyle bir alan ki dünya için 500 milyar dolarlik demek. Bu pazarin içerisinde Türkiye’nin payi çok düsük. Sunu biliyorum Azerbaycan, Irak ve Almanya’dan saglik turizmi için ülkemizi çok fazla tercih edenler vardir. Ülkenin saglik potansiyelinin pandemi sürecinde ne kadar büyüdügünü gördük. Afyonkarahisar’imizin bu manada çok büyük imkanlara sahip oldugunu biliyoruz. Saglik turizmini nasil canlandiracagimizi oturup hep birlikte konusmaliyiz. Bu saglik turizminden insallah birlikte çabalayarak daha fazla pay almamiz gerekiyor” dedi.

Çalistay Uzman Dr. Sinan Ibis moderatörlügünde yapilan panelle devam etti.
Kaynak: İHA