Kuveyt, Yeni Kovid-19 Varyanti Nedeniyle 9 Ülkeye Seyahat Yasagi Getirdi

Kuveyt, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni varyanti Omicron'un tespit edildigi 9 Afrika ülkesine seyahat yasagi uygulayacagini duyurdu.

Kuveyt Sivil Havacilik Kurumu, Twitter hesabindan yapilan yazili açiklamada, Basbakanligin kararina göre, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Lesoto, Esvatini, Zambiya ve Malavi'ye seyahat yasagi getirdigi, bu ülkelerden kargo uçaklari hariç dogrudan ticari uçuslarin durdurulmasina karar verildigi kaydedildi.

Karara göre, en az 14 gün bu ülkelerin disinda ikamet edilmedigi sürece, bu ülkelerden transit de dahil yolcularin kabul edilmeyecek.

Söz konusu ülkelerden gelen Kuveyt vatandaslarina ise 7 günlük karantina uygulanacagi ve Kovid-19 testi yaptirmalarinin zorunlu tutulacagi ifade edilen açiklamada, vatandaslara, yeni varyantin görüldügü ülkeler basta olmak üzere zaruri durumlar disinda bu dönemde seyahat etmemeleri uyarisi yapildi.

Kuveyt'ten önce söz konusu Afrika ülkelerine yönelik Umman, Suudi Arabistan, Misir ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Bahreyn'de benzer kararlar almisti.

- Yeni varyant

Henüz, Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kiside görülen "Omicron" varyanti, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip oldugu biliniyor.

Simdilik düsük görülme sikligina sahip bu varyanta karsi mevcut asilarin etkili olup olmadigina iliskin arastirmalar sürüyor.

Kaynak: AA