Hastaneden Taburcu Edilen 9 Aylik Hamile Kadin Koronadan Öldü

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 9 aylik hamileyken korona virüse yakalanan 25 yasindaki Vahide Bozer Yaman hayatini kaybetti.

Hastaneden Taburcu Edilen 9 Aylik Hamile Kadin Koronadan Öldü
Alinan bilgiye göre, Gümüshane SGK Il Müdürlügünde memur olarak çalisan ve dogum izni için memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gelen Vahide Bozer Yaman, 9 Kasim günü korona virüse yakalanarak Kadirli Devlet Hastanesine müracaat etti. Ayni zamanda 9 aylik hamile olan genç kadin hastaneye yatis yaparak Covid-19 servisinde tedaviye baslandi. Hastanede 3 gün kalan kadin, daha sonra taburcu edildi. Saglik durumu kötüye giden kadin bir gün sonra ilçede bulunan özel bir hastaneye yatis yapti. Ancak burada da saglik durumu yine kötüye giden Vahide Bozer Yaman, Adana Sehir Hastanesine sevk edildi. Sezaryen ile çocugu alinan kadin, bir erkek çocugu dünyaya getirdi. Ancak Adana Sehir Hastanesinde Covid-19 tedavisi gören Vahide Bozer Yaman, 26 Kasim günü hayatini kaybetti. Hayatini kaybeden Vahide Bozer Yaman Kadirli ilçesine bagli Yukari Çiyanli köyünde topraga verildi.

Annesi Güngör Bozer, genç kadinin ölümünde hastanenin ihmali oldugunu öne sürerek gözyaslari içerisinde olayi anlatti. Bozer, “Kizim burada korona virüse yakalandi. Kadirli Devlet Hastanesi’ne gitti. Taburcu etmisler eve gönderdiler. Durumu kötülesti. Daha sonra burada baska bir hastaneye götürdük. Orada birkaç gün kaldi. Adana’da Hatay’da yer bulmuslar oraya sevk ettiler. Adana’ya götürdüler. Her gün dua ettim namaz kildim. Ama sabah telefon geldi. Vahide’yi kaybettik dediler. Cigerim yaniyor. Çocugunun kokusunu alamadan gitti yavrum” seklinde konustu.

3 yasinda bir kiz çocugu daha olan Vahide Bozer Yaman ise göremedigi erkek çocugunun ismini kagida yazarak Bugra konulmasini istedigi belirtildi. Vahide Bozer Yaman’in ölümündeki iddialarla ilgili Kadirli Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Samil Gerek iddialar hakkinda sorusturma açacaklarini belirtti.

Kaynak: İHA