5. Uluslararasi Kozmetik Kongresi'nde Tibbi Bitkiler Degerlendirildi

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tunçtürk: 'Yapilan arastirmalar dogrultusunda Türkiye'de yaklasik 75 tescilli tibbi bitki çesidi bulunuyor'

Antalya'da gerçeklestirilen 5. Uluslararasi Kozmetik Kongresi'nde tibbi bitki çesitleri degerlendirildi.

Kozmetik Üreticileri ve Arastirmacilari Dernegince (KÜAD) Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen, 10 ülkeden bilim insani, 40'in üzerinde firma ve 600'ün üzerinde katilimcinin yer aldigi kongre, çesitli sunumlarla devam ediyor.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tunçtürk, yaptigi konusmada, kozmetikte kullanilabilecek bitkiler hakkinda bilgi verdi.

Saglik, gida ve kozmetik gibi pek çok alanda bitkilerin kullanildigini belirten Tunçtürk, "Kozmetikte kullanilabilecek bitkilerin üretimine baslanmasi ülke ekonomisi açisindan oldukça büyük önem arz ediyor. Yapilan arastirmalar dogrultusunda Türkiye'de yaklasik 75 tescilli tibbi bitki çesidi bulunuyor." ifadelerini kullandi.

Tunçtürk, Türkiye'den kekik, defne ve anason gibi bitkilerin kozmetik alaninda kullanilmak üzere ihraç edildigini kaydetti.

Kaynak: AA