Kahramanmaras'ta 'Kadina Siddete Hayir' Yürüyüsü

Kahramanmaras’ta, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Mücadele ve Uluslararasi Dayanisma Günü dolayisiyla Büyüksehir Belediyesi, Valilik ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü isbirligiyle yürüyüs etkinligi düzenlendi.

Kahramanmaras'ta 'Kadina Siddete Hayir' Yürüyüsü
Valilik Meydani’nda baslatilan yürüyüs programinda katilimcilar kadina karsi siddete mücadelenin simge rengi turuncu semsiyelerini açarak yagmur altinda metrelerce yürüdü. Atatürk Meydani’na kadar devam eden yürüyüste, turuncu renkteki balonlar gökyüzüne salindi.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör etkinlikte yaptigi konusmada, “Bugün hepimizin yüzlestigi ve tüm dünyada kabul gören bir insanlik suçuyla, kadina siddet hastaligiyla karsi karsiyayiz. Bu hastalik adeta bir pandemi gibi, evlerimize salonlarimizdaki ve ceplerimizdeki küçük pencerelerden giriyor, düsüncelerimize sirayet ediyor. Bu pencerelerin hangi manzaraya bakmasini istedigimiz ise bizim elimizde” dedi.

Siddetin rakamlarla ifade edilemeyecegini belirten Baskan Güngör sunlari kaydetti:

“Tek bir kadina kalkan el hepimize kalkiyor, bir kadinin ugradigi siddet iliklerimize kadar canimizi acitiyor. Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi olarak bizler de sehrimizdeki bu tip hadiselerin önüne geçmek maksadiyla azami gayret sarf ediyoruz. Bir yandan kadinlarimiza yönelik ücretsiz psikososyal destekler saglarken, diger yandan atölyeler ve meslek edindirme kurslarimizla ekonomik özgürlüklerini saglayabilecekleri alanlar açiyoruz. Paydas kurumlarimizla birlikte olusturdugumuz projelerle tek arzumuz, kadinlarimizin daha güçlü olmalarini saglamaktir. Bu anlamli günde, yeni dramlarin artik yasanmadigi bir dünya diliyorum.”
Kaynak: İHA