Fransa Cumhurbaskani Macron Ve Italya Basbakani Draghi Bir Araya Geldi

Italya Basbakani Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron Italya’nin baskenti Roma’daki Palazzo Chigi’de bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaskani Macron Ve Italya Basbakani Draghi Bir Araya Geldi
Italya Basbakani Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Italya’nin baskenti Roma’daki Chigi Sarayi’nda bir araya geldi. Liderlerin, birebir ardindan heyetler arasi görüsme yapacagi bildirildi.

Macron’a Italya ziyaretinde Disisleri Bakani Jean-Yves Le Drian, Ekonomi Bakani Bruno Le Maire, Savunma Bakani Florence Parly, Içisleri Bakani Gérald Darmanin ve Avrupa Islerinden Sorumlu Devlet Bakani Clément Beaune eslik ediyor.

Fransa ve Italya arasinda yarin Quirinal Antlasmasi imzalanacak

Macron ve Draghi’nin yarin iki ülke arasindaki iliskiyi güçlendirmesi beklenen Quirinal Antlasmasi’ni imzalayacaklari belirtildi. Italyan basinina göre, antlasma Italya ve Fransa’nin ortak bir gündem belirlemek için periyodik olarak istisare edilmesini ve her yil ikili bir hükümet zirvesinin organize edilmesini saglayacak.

Macron son olarak, pandemi, iklim degisikligi ile mücadele ve son 70 yilda Fransiz Katolik Kilisesi’ndeki yüz binlerce istismar skandali ile ilgili Vatikan’da Papa Francis ile görüsecek.
Kaynak: İHA