DPÜ'de 'Akademide Üç Kusak Bilim, Kültür Ve Sanat Sempozyumu'

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Lisansüstü Egitim Enstitüsü tarafindan çevrim içi ortamda düzenlenen ve üç gün sürecek ’Akademide Üç Kusak Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu’ açilis oturumuyla basladi.

DPÜ'de 'Akademide Üç Kusak Bilim, Kültür Ve Sanat Sempozyumu'
Çevrim içi olarak düzenlenen ve 45 farkli üniversiteden 135 katilimcinin yer aldigi ve üç günde 47 oturumun düzenlenecegi sempozyuma doktora danismani, bu danismaninin yetistirdigi akademisyen ve bu akademisyenin ögrencisi olan yüksek lisans veya doktora ögrencileri tarafindan hazirlanan bildiriler kabul edildi. Etkinlikte bilim insani ve sanatçilardan üç farkli kusaktan bilim insanlari ve ögrenciler ayni zaman ve yerde bir araya getirilerek kusaklar arasinda bilimsel etkilesim saglanmasi amaçlandi.

Açilis konusmalari ile baslayan sempozyumda Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sahmurat Arik ve Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal birer konusma yaptilar.

Açilis konusmalarinin ardindan ‘Vefa’ adi verilen ve moderatörlügünü Rektör Kazim Uysal’in yaptigi açilis oturumuna geçildi. Oturumda Istanbul Aydin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Kâzim Yetis, Mühendislik Fakültesi ögretim üyemiz Prof. Dr. Ismail Göktay Ediz ve Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ömer Irfan Küfrevioglu konusmaci olarak yer aldi.

Açilis oturumunun sonunda katilimcilara ve izleyicilere tesekkür eden Rektör Uysal, 27 Kasim’a kadar sürecek sempozyumun bilim dünyasi ve katilimcilar adina hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA