Ahlat'ta 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme Ve Degerlendirme Toplantisi' Yapildi

Bitlis’in Ahlat Kaymakami Fikret Dag baskanliginda Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Toplantisi yapildi.

Ahlat'ta 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme Ve Degerlendirme Toplantisi' Yapildi
Toplantida Ilçe Emniyet Müdürlügü Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi personelleri tarafindan bilgilendirme yapildi. Aile içi ve kadina yönelik siddete neden olan ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel gibi risk artirici faktörlerin ilçe bazinda degerlendirmesi, söz konusu risk artirici faktörlere karsi mücadelede alinacak önlemler degerlendirildi.

Kadin Acil Destek (KADES) uygulamasinin yayginlastirilmasi amaciyla bilinçlendirme faaliyetleri ile aile içi kadina yönelik siddetle mücadelede ilçedeki ilgili tüm birimlerce uygulama örneklerinin yayginlastirilmasi planlandi.

Toplantiya Ahlat Belediye Baskani A. Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Ilçe Emniyet Müdürü Isa Cosar, Jandarma Komutani Binbasi Hasan Emrah Alkan ve ilgili kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA