4 Futbol Sahasi Büyüklügündeki Dev Gemi Tekirdag'da

Ispanya’nin Barselona limanina gidecegi bildirilen 4 futbol sahasina esit dev konteyner gemisi Tekirdag’da limana yanasti. Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelligini tasiyor.

4 Futbol Sahasi Büyüklügündeki Dev Gemi Tekirdag'da
Misir’daki bir limandan çikip Türkiye’ye dogru yolan alan ‘MSC Samar’ adli dev konteyner gemisi, Çanakkale Bogazini geçerek Tekirdag’a geldi. Tekirdag, 24 bin TEU tasima kapasiteli dünyanin en büyük konteyner gemilerinden MSC Samar’i agirladi.

Tekirdag’da limana yanasan dev konteyner gemisi, 400 metre uzunlugu ve 62 metre genisligi ile 4 futbol sahasina esit, Paris’teki Eiffel Kulesi’nden ise yaklasik 100 metre daha uzun. Söz konusu gemi, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelligini de tasiyor. Geminin kaptanina liman yönetimi tarafindan plaket takdim edilirken, konteyner gemisi burada gerekli yüklemelerini yaptiktan sonra Tekirdag’dan ayrilacak.

Dev gemi drone tarafindan havadan da görüntülendi

Geminin uzak dogudan aldigi yükleri, Akdeniz girisinde bulunan Süveys Kanalini takip ederek, Avrupa ülkelerindeki sikisikliktan dolayi ülkede sadece Tekirdag’a yanasabildigini ifade eden Liman Müdürü Gökmen Azakli, “Gemi yaklasik 3 bin 82 konteyner tahliyesi yaparak, bizim limanimizdan Ispanya’nin Barselona limanina gidecek. Bizim için son derece gurur verici bir olay. Bu tür büyük gemiler, ugrak yaptiklari ülkelerin ekonomilerin, ülkedeki deniz sektörünün önemini ortaya koyarlar” dedi.

Kaynak: İHA