Karabük'te Ögretmenler Günü Kutlandi

Karabük'te 24 Kasim Ögretmenler Günü dolaysiyla tören düzenlendi.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas'in Kent Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sunmasiyla baslayan tören, Kültür Merkezi'nde devam etti.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer'in "Ögretmenler Günü" mesajinin okundugu programda konusan Akbas, meslektaslarinin gününü kutladi.

Meslege yeni baslayan Kiymet ve Mustafa Yazici Anadolu Lisesi Ögretmeni Sule Kuzuoglu ile Karabük Atatürk Ortaokulu'ndan emekli olan ögretmen Saim Çetin de konusma yapti.

Yarismalarda birinci olan Kayabasi Ilkokulu ögrencisi Yagmur Naz Bilgin siirini, Mehmet Vergili Fen Lisesi ögrencisi Beril Deniz de kompozisyonunu okudu.

Törende, aday ögretmenler yemin etti, emekli olan ögretmenlere Vali Fuat Gürel tarafindan hizmet seref belgesi ve plaket verildi.

Katilimcilar, daha sonra Demir Çelik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin hazirladigi "Ögretmen" konulu fotograf sergisini gezdi.

Törene Vali Gürel ve esi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, Vali Yardimcisi Ahmet Sami Meram, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluslari ile siyasi partilerin temsilcileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA