Müslüme Olayinda Tutuklanan Dede Böyle Konusmustu

İçel’in Gülnar ilçesinde Yörük ailenin 2,5 yasindaki kizi Müslüme’nin çadirlarinin önünde bisikletiyle oynarken kaybolmasi sonucu baslatilan arama çalismasinin 10’uncu gününde cansiz bedeninin bulunmasinin ardindan yapilan sorusturmada tutuklanan dede Hasan Yagal, arama çalismalarini yakindan takip etmis ve açiklamalarda bulunmustu.

Müslüme Olayinda Tutuklanan Dede Böyle Konusmustu
Konargöçer yasam sürdüren Sarikeçili Yörükler, Konya Bozkir bölgesinden kisi geçirmek için İçel’in Gülnar ilçesi Yanisli bölgesine geldi. Burada 10 Kasim’da çadir kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yagal ailesinin 2,5 yasindaki kizi Müslüme ayni gün saat 17.00 sirlarinda bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. Aile ve çevredekilerin yaptigi aramada bulunamayan küçük kiz için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE, belediyeler ve AFAD’a bagli ekipler sevk edildi. Bölgede 200 kisiden olusan profesyonel ekiple, belediye, çesitli kurum ve gönüllülerin katildigi 300 kisi 12 kilometrelik vadi, orman ve daglik alanda defalarca arama çalismasi yapti. Çalismalara iz takip, kadavra ve kokuya duyarli köpekler, insanli kesif uçagi, termal droneler de destek verdi ancak küçük kizin cansiz bedeni 10 gün sonra 19 Kasim’da çadirin yaklasik 7 kilometre arka tarafinda 500 metre yükseklikte orman ve kayalik alanda bulundu. Yapilan otopsi sonrasi minik Müslüme’nin cenazesi Karaman’da topraga verildi.

Bu gelismeler üzerine ise o gün sehir disinda olan abla hariç tüm aile bireyleri geçtigimiz Cuma günü gözaltina alindi. Gülnar Ilçe Jandarma Komutanliginda ifadeleri alinan aile bireylerinden dede Hasan, babaanne Müslüme, baba Mehmet, anne Selvi ve 4 çocugu ilçe devlet hastanesinde saglik kontrolünden geçirilerek Hükümet konaginda bulunan Gülnar Adliyesi’ne sevk edildi. Savcilik tarafindan ifadesi alinan 7 aile üyesi serbest birakildi, dede Hasan Yagal ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadesi alinan dede Yagal tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan dede arama çalismasinda böyle konusmustu

Arama çalismalarini da yakindan takip eden dede Hasan Yagal, Müslüme’nin kaybolmasinin ardindan geçen 4 gece sonrasinda IHA’ya yaptigi açiklamada, "O günden beri sag olsun devletimiz tüm gücüyle ariyor ama yok. Ben sürüye gitmistim, çocuk arabayi çok severdi, arabaya binecegim diye babasinin arkasindan kaçmis, anasi tutmus, alikoymus aglarmis. Ondan sonra da yikilasi çadiri düzenleyeyim diye onunla ugrasirken, geç mi haberi oldu, erken mi haberi oldu, bilmiyorum, bir bakmis çocuk yok. Çocuk çok hareketliydi, çok akilliydi. Zayif bir çocuktu ama hareketliydi" demisti.
Kaynak: İHA