ABD Baskani Biden, Wisconsin'deki Gelismeleri Yakindan Izlediklerini Açikladi

ABD Baskani Joe Biden, Wisconsin'de bir kisinin aracini Noel yürüyüsü yapan kalabaligin üzerine sürmesi sonucu 5 kisinin ölmesi ve 40'tan fazla kisinin yaralanmasiyla ilgili gelismeleri yakindan izlediklerini açikladi.

Biden, Beyaz Saray'da ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell'i ikinci kez bu göreve aday gösterdigi konusmasina Wisconsin'deki olaylar ile basladi.

Olaya iliskin detaylarin henüz netlesmedigini ancak su ana kadar 5 kisinin yasamini yitirdigini belirten Biden, "Su anda 40 yarali aci çekiyor ve bazilarinin durumu kritik. Tüm bir toplum bu korkunç siddet eylemiyle basa çikmaya çalisiyor." diye konustu.

Biden, olayda ölenlerin yakinlarina bassagligi ve yaralilara acil sifa dileyerek "Yönetimim buradaki durumu yakindan takip ediyor." dedi.

Sosyal medyada, Waukesha kentinde bir sürücünün araci Noel geçidi yapan kalabaligin üzerine hizla sürdügü görüntüler yer almisti. Olay sirasinda yasanan panik anlari ve aracin çarpmasi sonucu yerde yatan yaralilar görüntülere yansimisti.

Waukesha Polis Departmani, olayda 5 kisinin hayatini kaybettigini, aralarinda çocuklarin da oldugu 40'tan fazla kisinin yaralandigini açiklamisti.

Kaynak: AA