Tunceli Valisi Özkan'dan 'Tedbirlere Uyun, Asi Olun' Çagrisi Açiklamasi

'Asi günlerimizi takip edelim. Kalabalik ortamlardan uzak duralim, maskesiz disari çikmayalim. Unutmayalim sadece birilerimizin tedbirli olmasi yeterli degil'

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda vatandaslara asi olma çagrisinda bulundu.

Valiliginin sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapan Özkan, kentte vaka sayilarinin arttigini, asilama hizinin da geriledigini belirtti.

Kentte Kovid-19 nedeniyle vefat eden vatandaslarin oldugunu animsatan Özkan, "Hastane Kovid-19 servislerimizde ve yogun bakim ünitelerimizde yatan hasta sayilarimiz artti. Ikinci ve üçüncü hatirlatma doz asi oranlarimiz düstü. Lütfen unutmayalim salgin bitmedi." ifadelerini kullandi.

Salginda en büyük silahin asi oldugunu vurgulayan Özkan, vatandaslarin maske, mesafe ve temizlik kurallarina dikkat etmesini istedi.

Saglikli bir yasam için tüm vatandaslarin asi olmasi gerektigini aktaran Özkan, "Asi günlerimizi takip edelim. Kalabalik ortamlardan uzak duralim, maskesiz disari çikmayalim. Unutmayalim sadece birilerimizin tedbirli olmasi yeterli degil. Hepimiz tedbirli olmadikça bu illetten kurtulamayiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA