Çorum Mehmetçik Lisesi Ögrencileri Macaristan'da Egitim Programina Katildi

Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, Erasmus+ programi kapsaminda Macaristan'in baskenti Budapeste'de bir haftalik egitim programina katildi.

Mehmetçik Anadolu Lisesi'nden yapilan yazili açiklamada, Türkiye'den Çorum ve Kocaeli'nin yani sira Almanya, Portekiz, Ispanya ve Macaristan'dan alti okulun is birligiyle Yarinin Bilinçli Yurttaslarini Yetistirmek Yeni Bir Çok Kültürlü Demokrasi Gereksinimi Projesi'nin hayata geçirildigi bildirildi.

Budapeste'deki etkinlikte ögrencilerin proje kapsaminda yaptiklari faaliyetleri hakkinda sunumlar yaptiklarinin aktarildigi açiklamada, "Ögrenciler okullarda çesitli derslere ve kültürel gezilere katildi. Ögrencilerimiz ayrica aktif bir kisinin nasil olmasi gerektigini göstermeyi amaçlayan bir oyun hazirlayip sergilediler. Ayrica ev sahibi okulun yöneticilerine Hitit figürlü hediyeler vererek, ilimizin tanitimina katki sagladik." ifadelerine yer verildi.

Projenin Avrupa Birligi Bakanligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanliginca yürütülen ve Erasmus+ kapsaminda Avrupa Komisyonu'ndan hibe destegi almaya hak kazandiginin belirtildigi açiklamada, projenin amaçlari hakkinda su bilgilere yer verildi:

"Ögrencilerin hosgörü, saygi, dürüstlük, adalet gibi ahlaki degerlerle daha iyi ve demokratik bir sinif ve okul ortami ögreterek, temel insan haklari, sosyal haklar gibi Avrupa Birligi degerlerine karsi daha olumlu tutumlar içinde olmalarini saglamayi hedefliyoruz. Ayrica ögrencilerin öz güvenlerini ve güvenlik duygularini yeniden kazanmalari için demokratik ortami sagliyoruz. Bu proje ile okullarimizin ögrencilerimizi hayata hazirlama, toplumda aktif vatandaslar olmaya motive etme gibi egitim hedeflerine ulasmasina yardimci oldugunu düsünüyoruz. Her ortak ülke okullarinda en az bir yabanci dil ögrenme becerisinin gelistigini ifade edebiliriz. Böylece ögrenciler dil ögrenime daha da motive oldular ve kendi okullarindaki akranlari için iyi bir rol model oldular. Ayrica bu hareketlilik ögrenciler, ögretmenler, veliler ve okul yönetimi arasinda daha iyi bir iliski gelistirmemize yardimci oldu. Bu hareketlikte farkli degerler, gelenekler ve dinler sayesinde ögrencilerimizin saygi bilincini artirdi."

???????

Kaynak: AA