'Ne Ceza Gelirse Gelsin, Arabayi 1 Ay Sonra Almanya'ya Götürüyorum'

Maltepe’de usulsüz çakar ve siren tertibati bulunduranlara yönelik denetimde çakar tertibati bulunduran, emniyet seridi ihlali yapan sürücülere cezai islem uygulandi. Emniyet seridi ihlali yaptigi gerekçesiyle ceza yiyen bir sürücünün, "Herkes geçtigi için ben de geçtim. Ne ceza gelirse gelsin arabayi da 1 ay sonra Almanya’ya götürüyorum" demesi ilginç anlara sahne oldu.

'Ne Ceza Gelirse Gelsin, Arabayi 1 Ay Sonra Almanya'ya Götürüyorum'
Istanbul Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri E-5 Maltepe’de Kadiköy istikametinde çakar kullanan araçlari durdurarak denetledi. 1 Kasim 2019 tarihinden itibaren sivil sürücülerin araçlarina çakar lamba takmasi ve kullanmasinin yasaklanmasi nedeniyle yasaga uyulup uyulmadigi kontrol edildi. Denetimler sirasinda çakar siren tertibati olan araçlar durdurularak izin belgeleri incelendi.

“HERKES GEÇTIGI IÇIN BEN DE GEÇTIM”

Emniyet seridini ihlal eden vatandaslardan Nejdet Yildiz denetime tepki gösterdi. Yildiz, "Ben Almanya’dan buraya geldim. Böyle bir trafik, böyle bir rezillik, böyle bir sey olmaz. Herkes gidiyor. Ben kaliyorum 2 saat geriye, Herkes geçtigi için ben de geçtim. Bir seneden fazladir buradayim. Ben de her gün gidiyorum. Ne ceza gelirse gelsin arabayi da 1 ay sonra Almanya’ya götürüyorum. Daha bana burada araba lazim degil“ dedi.

(Enes Samil Gönenç - Sevgi Canpolat/IHA)
Kaynak: İHA