Vaka Sayilarinda Üst Siralarda Yer Alan Zonguldak Düsüse Geçti

Asilanmada yüzde 91,7 ile mavi renkte olan Zonguldak, illere göre haftalik vaka sayisinda daha önce 557,17 ile ilk siralarda yer alirken 444,52 ile düsüse geçti.

Vaka Sayilarinda Üst Siralarda Yer Alan Zonguldak Düsüse Geçti
Zonguldak’ta koronavirüs rakamlari düsüse geçti. Illere ,göre haftalik vaka sayisinda daha önce 557,17 ile ilk siralarda yer alirken 444,52 ile düsüse geçti. Vaka artis sayilari Hayat Eve Sigar Uygulamasi’na (HES) da yansidi. Kentin rengi kirmiziya dönüsürken, kent merkezi "Yüksek riskli’ alanda devam etti. Kent meydani, sakin günlerinden birini yasarken bazi vatandaslarin maske ve mesafe kurallarina uydugu bazilarinin ise kurallara uymadigi görüldü.

Vatandaslarin tedbirlere daha çok uymaya basladigini ifade eden Volkan Doruk, “Insanlarin bu konuda daha duyarli olduklarini düsünüyorum. Maske ve mesafeye artik daha çok uyuyorlar. Özellikle toplu tasima araçlarinda önceden maskesiz çok insan görüyordum ama artik daha az görüyoruz. Tedbirlere ne kadar uyarsak bu beladan o kadar çabuk kurtuluruz. Herkes asisini olsun. Ben 2 doz asimi oldum.3’üncü doz asimi bekliyorum çikinca hemen olacagim” dedi.

Vakalarin düsmesinin iyiye isaret oldugunu ifade eden Hüseyin Kenan Akgöz ise “Vakalarin düsmesi iyiye isaret herkesin sagligi için önemli umarim bu virüs biter de herkes eski sagligina kavusur. Asilama ile ilgilide herkes asisini muhakkak olsun. Gençlerin çogu asisiz. Onlara her zaman söylüyoruz. Gençlerin yayma ihtimali daha yüksek. Lütfen herkes asisini olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA