Ardahan'da 'Kadin Ve Sanat Egitim Programi' Projesinin Tanitimi Yapildi

Ardahan Üniversitesinde (ARÜ) Erasmus Programi kapsaminda hayata geçirilen "Kadin ve Sanat Egitim Programi" projesi tanitildi.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversite kampüsündeki Asik Senlik Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, bu projeyle uzaktan egitim yoluyla seramik sanatini ögretmeyi ve ürün üretilmesini saglamayi planladiklarini söyledi.

Kadina yönelik olmasinin projeyi daha da özel kilindigini dile getiren Biber, sunlari kaydetti:

"Kadinlar hem evde hem de disarda toplumun yükünü fedakarca tasimaktadirlar. Toplumun kalkinmasinda çok iddiali isler gerçeklestiren Ardahan Üniversitesi bugün burada bu islere bir yenisini daha eklemis bulunmaktadir. Projede emegi geçenleri tebrik ediyorum."

Projenin yürütücülügünü yapan ARÜ Resim Bölüm Baskani Doç. Dr. Semra Çevik de dünya düzeninin web ortamli bir sisteme dönüstügünü ifade etti.

Teknoloji merkezli çevrim içi egitimlerin tüm alanlarda kullanilmaya baslandigini belirten Çevik, "Seramik sanati da bunlar arasinda yer almaktadir. Sanat konusunda yetenekli ancak meslegi olmayan kadinlarin hobilerini ücretli ve ev temelli bir faaliyete dönüstürmelerini saglayarak düzenli bir gelir elde etmeleri amaçlanmaktadir. Bu proje ayni zamanda üretilecek el yapimi seramikler için pazar potansiyelini ortaya çikaracaktir. Bizler katilimcilara kolaya kaçmak yerine balik tutmayi ögretiyoruz. Kadinlarimiz meslek sahibi olsunlar ve gelecekte buradan aldiklari sertifika sayesinde kendilerine gelir kapisi olustursunlar temennisi içindeyim." diye konustu.

Konusmalarin ardindan uzmanlarca ev kadinlarina uzaktan egitim verilmeye baslandi.

Kaynak: AA