Siirt'te Emniyet Teskilati Mensuplari Ve Üniversite Ögrencileri 'Sira Gecesinde' Bulustu

Sira gecesinde Siirt Emniyet Müdürü Yilmaz, ögrencilerle kol kola halay çekti.

Siirt'te Emniyet Müdürlügü ve Siirt Üniversitesince (SIÜ) düzenlenen sira gecesine katilan emniyet teskilati mensuplari ve üniversite ögrencileri, türküler esliginde halay çekti.

Üniversite ögrencilerinin kaynasmasi amaciyla Yesil Vadi Parki'nda "Siladan Siraya Geldik" adiyla düzenlenen ve Adiyaman'dan gelen sira gecesi ekibinin sahne aldigi gecede, çig köfte yogruldu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak ve Il Emniyet Müdürü Halit Aziz Yilmaz'in ögrencilerle yakindan ilgilendigi gecede, çig köftenin yani sira çesitli ikramlarda bulunuldu, türküler seslendirildi.

Emniyet Müdürü Yilmaz ve ögrencilerin kol kola halay çekmesi renkli görüntüler olusturdu.

Terörle Mücadele Sube Müdürü Baskomiser Osman Çoban, yaptigi konusmada, toplumdaki farkliliklarin güzellik ve zenginlik oldugunu belirtti.

Bu güzellik ve zenginligi çekemeyenlerin olduguna dikkati çeken Çoban, "Bu birlik ve beraberligimizi hazmedemeyen dis mihraklar var. Topla, tüfekle bizi bölüp parçalayamayacaklarini bildikleri için iste bunu da taseron terör örgütleriyle yapiyorlar. Bu terör örgütleri de hain emellerine ulasabilmek için maalesef piril piril gençligimizi kullaniyor." dedi.

Çoban, terör örgütlerinin gençleri kullanmak için ilk etapta "hemsericilik" bahanesiyle onlari kendi gruplari arasina almaya çalistigini dile getirdi.

"Sizler için çok cazip gelen piknik organizasyonlari yapacaklardir, geziler düzenleyeceklerdir ve konserlere davet edeceklerdir. Bunun karsiliginda sizden hiçbir sekilde ücret talep etmeyeceklerdir." ifadelerini kullanan Çoban, söyle devam etti:

"Siz de bundan dolayi onlara minnet duygusu hissedip onlarin isteklerine boyun egmek zorunda kalacaksiniz. Günümüzde hiç kimse kimseye bedava is yapmaz. Her seyin bir karsiligi, bir bedeli vardir ama siz de bunun bedelini kendi hayatinizla ödeyeceginizin farkina varamayacaksiniz ya da farkina vardiginiz zaman is isten geçmis olacak ve kendinizi geri dönüsü olmayan bir yolda bulacaksiniz. Bakin bu söylediklerim kulaginiza hos gelmeyebilir, farkindayim. Belki birazcik da ürkütebilir ama gerçek bu."

Çoban, konusmasinda terör örgütü tarafindan kandirilan üniversite ögrencilerinin yasadigi olaylardan örnekler de anlatti.

Kaynak: AA