Suriyeli Muhammed Protez Bacakla Hayata Tutunacak

Mardin'de gelisim geriligi nedeniyle 2 yil önce bacagi kesilen ve koltuk degnegiyle kosmaya çalisirken çekilen görüntüleri sosyal medyaya yansiyan 5 yasindaki çocugun protez ihtiyacini bir hayirsever karsilayacak Baba Sabri Hüseyin: 'Çocugum çok sevindi. Protez de olsa ayaklari üzerinde yürüyebilecek. Her çocuk gibi disarda oynamasini, okula gitmesini istiyordum'

Mardin'in Kiziltepe ilçesinde gelisim geriligi nedeniyle 2 yil önce sag bacagi kesilen 5 yasindaki Muhammed Hüseyin, bir hayirseverin destegiyle protez bacaga kavusacak.

Sanayi Mahallesi'nde yasayan Suriyeli Sabri ve Fadile çiftinin Türkiye'de dünyaya gelen çocuklari Muhammed'in bacagi, henüz 3 yasindayken diz kapagindan itibaren kesildi.

Çocugun sokakta koltuk degnegiyle kosmaya çalisirken çekilen görüntüsünün sosyal medyada paylasilmasi üzerine, Kiziltepe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Çam ile Kiziltepe Yetim ve Öksüzler Dernegi yöneticileri ailesiyle irtibata geçti.

Çocugun protez ihtiyacini, dernek araciligiyla bir hayirseverin karsilayacagi belirtildi.

Muhammed, siparisi verilen protez bacaga bir an önce kavusmayi bekliyor.

- "Protez de olsa yürüyebilecek"

Baba Sabri Hüseyin, AA muhabirine, Muhammed'in bacak kemigi eksik dünyaya geldigini, bu nedenle bacaginin bir bölümün kesildigini söyledi.

Oglunun protez ihtiyacini karsilamayi dernek araciligiyla bir hayirseverin üstlendigini dile getiren Hüseyin, "Çocugum çok sevindi. Protez de olsa ayaklari üzerinde yürüyebilecek." dedi.

Hüseyin, 15 yildir seker hastasi oldugunu, rahatsizligindan dolayi çalisamadigini belirterek, "2 çocugum var. Büyügü Muhammed. Her çocuk gibi disarda oynamasini, okula gitmesini istiyorum. Kiziltepe Kaymakamligi, Kiziltepe Yetim ve Öksüzler Dernegi, hayirseverler bize destek oldu. Sosyal medya üzerinden de birçok hayir duasi oldu. Herkese ayri ayri tesekkür ediyorum." diye konustu.

- "Insallah Muhammed en kisa zamanda kosar"

Dernegin baskani Sadettin Kandemir ise Muhammed'i sosyal medyada gördükten sonra aileyi ziyaret ettiklerini anlatti.

Bir hayirsever esnafin protez masraflarini karsilayacagini belirtmesi üzerine harekete geçtiklerini, resmi islemler konusunda Kaymakamligin destek oldugunu aktaran Kandemir, sunlari kaydetti:

"Mardin kardeslik ve hosgörü kenti. Böyle oldugumuz sürece, birbirimize kenetlendigimiz zaman nice Muhammedler sevinecek, bu toplum ve duyarli insanlar sayesinde. Dernek olarak sadece araci olduk ama birçok insanin hayir duasi, emegi var. Herkese tesekkür ediyorum. Insallah Muhammed en kisa zamanda kosar."

Kaynak: AA