Suluova'da Lise Ögrencileri Velilerinin Onayiyla Asi Oluyor

Amasya'nin Suluova ilçesinde lise ögrencilerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda velilerinin onayi alinarak asi uygulaniyor.

Sehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sehit Muharrem Saygün Anadolu Lisesi'nde ailelerince asi izni verilen ögrencilere Toplum Sagligi Merkezi asi ekipleri tarafindan ilk doz asilari yapildi.

Suluova Kaymakami Abdullah Sen, burada yaptigi konusmada, Kovid-19 asilamasinda dünyadaki lider ülkelerden olduklarini söyledi.

Okullarin açik kalabilmesi için asilamanin son derece önemli oldugunu vurgulayan Sen, "Daha saglikli ve güvenli bir Suluova için hassasiyetle tedbirlere uyulmasi ve asi süreçlerimizin tamamlanmasi gerekiyor. Asilama oranini ne kadar artirirsak hem toplumsal bagisikligi kazanmis olacagiz hem de egitim ve ögretime duraksamadan daha saglikli, daha huzurlu, daha etkili sekilde devam etme sansini yakalamis olacagiz. Asi olmayan sira arkadasiniz, sinif arkadasiniz, oda arkadasiniz varsa onlarla da konusup asinin en önemli koruyucu tedbir oldugunu anlatmaniz bizler için çok önemli." diye konustu.

Kaynak: AA