AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ileri, Kahramanmaras Teknokent Ziyaretinde Konustu Açiklamasi

'Türkiye'nin genel gidisatina baktigimizda hakikaten bir siçrama dönemindeyiz. Geriye dönüp baktigimizda bu dönemde, Türkiye'nin sadece siyasal olarak degil teknolojik olarak da siçrama yaptigini görecegiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, Türkiye'nin bir siçrama döneminde oldugunu belirterek, "Geriye dönüp baktigimizda bu dönemde Türkiye'nin sadece siyasal olarak degil teknolojik olarak da siçrama yaptigini görecegiz." dedi.

AK Parti Il Baskanligi tarafindan düzenlenen programlara katilmak üzere kente gelen Ileri, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent'i ziyaret etti.

Ileri, burada yaptigi konusmada, Kahramanmaras'in edebiyat ve kültürel yönleriyle öne çikan bir sehir olmasinin yaninda teknoloji alaninda da çok ciddi bir atilim içinde oldugunu söyledi.

AK Parti Bilgi ve Iletisim Baskanliginin yaklasik 6 ay önce kuruldugunu hatirlatan Ileri, amaçlarinin partinin kendi içindeki teknolojinin yönetimini yapmanin da ötesinde Türkiye'nin dijital dönüsüm sürecinde teknolojinin siyasetini yapmak, nabzini tutmak, akademiyi dinlemek ve AK Parti'nin burada hayata geçirmek istedigi dijital dönüsüm sürecini onlara aktarmak oldugunu ifade etti.

Baskanligin aktiviteleri dogrultusunda tüm sehirleri dolastiklarini aktaran Ileri, söyle konustu:

"Bu programlari yaparken de ilgili kentin Teknokenti'ni, üniversitelerini, bilim merkezlerini ziyaret ediyoruz. Sevinerek görüyoruz ki Anadolu'nun birçok yerinde kipirdama var. Tabiri caizse cin siseden çikmis durumda. Gençlerimiz, hocalarimiz bu konuda çok heyecanli ve etkin çalismalar ortaya koymus durumda. Teknofest kusagi dedigimiz sey aslinda bir gerçek. Türkiye'nin genel gidisatina baktigimizda hakikaten bir siçrama dönemindeyiz. Geriye dönüp baktigimizda bu dönemde Türkiye'nin sadece siyasal olarak degil teknolojik olarak da siçrama yaptigini görecegiz. Ben buna inaniyorum."

Ileri, yasanan gelismelerin girisimci devlet modeliyle olduguna isaret ederek, Türkiye'de devletin dijital dönüsüm, girisim ve akademi alandaki çalismalarin önünü açici hamleler yaptigini dile getirdi.

Gezdikleri sehirlerde basarili projeler ve ihracata baslamis örnekler gördüklerine deginen Ileri, "Bu tesvikler devlet eliyle veriliyor ve bunun meyvesini aliyoruz. Her ülkenin inovasyon ve girisimcilik yönünden kendini gelistirmesi gereken noktalar oluyor. ABD, Çin veya Israil modeli farklidir. Türkiye modelinde devletin biraz daha ön planda olmasiyla harekete geçmis durumda. Geçtigimiz yillarda sektörde konusmalar yapilirken, bu isler devlet eliyle olmaz deniliyordu ama bu sistem bir tohumu topraga atti. Her tesvik geri dönmedi ama Türkiye'de bununla ilgili çok güzel bir gelisme var." diye konustu.

Ileri ve beraberindekiler konusmanin ardindan Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalar ziyaret etti.

7. Uluslararasi Kahramanmaras Kitap ve Kültür Fuari'ni da ziyaret eden Ileri, daha sonra "Net Konusalim" programina katildi.

Ziyarete, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve partililer de eslik etti.

Kaynak: AA