Zeytinburnu Yöresel Günler Söleni Basladi

Zeytinburnu Belediyesinin 30 Ekim-7 Kasim tarihleri arasinda düzenledigi ve Türkiye’nin 81 ilini kapsayan halk oyunlari, müzik, yöresel lezzetler gibi zenginliklerin tanitiminin yapildigi Yöresel Günler Söleni basladi.



Zeytinburnu Belediyesinin 30 Ekim-7 Kasim tarihleri arasinda 15 Temmuz Meydani’nda düzenleyecegi 17. Yöresel Günler Söleni basladi.

Iç Anadolu, Rumeli-Balkan, Güney Dogu Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara, Dogu Anadolu, Türk Dünyasi ve Karadeniz bölgelerinin yemek, kiyafet, müzik ve halk oyunlari gibi kültürel degerlerinin tanitiminin yapilacagi sölen ilk gününden yogun ilgi gördü. Yöresel günlerin ilk gününde Dogu Anadolu Bölgesi’ne ait ürünler halkin begenisine sunuldu. Etkinliginin açilisina katilan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy stantlari tek tek gezerek, vatandaslarla sohbet etti.

Etkinlikte açiklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Yöresel günlerin 17’ncisinin açilis töreni için Zeytinburnu 15 Temmuz Meydani’ndayiz. Geçen yil salgin dolayisiyla yapmamistik. Bu yil çok sükür onu saglayacak ortam olustu. Burasi 9 gün boyunca Zeytinburnu’nun bütün renklerinin, lezzetlerinin sahneye çiktigi ve büyük Zeytinburnu ailesinin bir araya geldigi bir ortam. Bugün Dogu ve Güneydogu ile ilk aksami baslatiyoruz. Ayni zamanda da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda Zeytinburnu Millet Bahçemizin 3 Kasim’da hizmete girecegini duyurmustuk. Mutlu bir hafta geçirecegiz insallah. Bütün emek veren arkadaslara çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA