Cumhuriyet'in 98. Yilinda Ressamlar Istiklal Marsi'ni Tuvalde Anlatti

Trabzon'da Akçaabat Belediyesince düzenlenen Resim Çalistayi'na katilan 20 ressam, Istiklal Marsi'nin misra ve kitalarini tuvallerine yansitti Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim: 'Bu sergi insanlara Istiklal Marsi'nin nasil ve ne sekilde yazildigini bir nebze anlatmis oluyor'.

HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Milli Mücadele'nin ruhu ve kararliligini yansitan Istiklal Marsi'nin ressamlar tarafindan tuvallere aktarildigi "1921-2021 Bir Asrin Sergisi", 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nda sanatseverlerle bulusacak.

Akçaabat Belediyesi tarafindan Istiklal Marsi'nin kabulünün 100. yili dolayisiyla düzenlenen Resim Çalistayi'na Türkiye'nin farkli sehirlerinden katilan ressamlar, Istiklal Marsi'nin misra ya da kitalarindan ve Milli Mücadele'yi anlatan içeriklerden olusan eserlerini tamamladi.

Salgin dolayisiyla bulunduklari illerden çalistaya internet ortamindan katilan sanatçilar, resimlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a, Orhun Yazitlari'ndan Kurtulus Savasi'na kadar farkli konulari isledi.

Eserlerinde, Istiklal Marsi'nin bazi bölümlerine de kabartma gibi farkli tekniklerle yer veren sanatçilarin yaptigi 18 resim, Cumhuriyet'in 98. yilinda vatandaslarin begenisine sunulacak.

- "Çok güzel bir çalisma, sanatseverleri sergimize davet ediyorum"

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, AA muhabirine, Türkiye'nin farkli sehirlerinden ressamlarin, Milli Mücadele'nin ruhunu anlatan bir koleksiyon olusturdugunu söyledi.

Açilisi 29 Ekim'de yapilacak sergiyle daha coskulu bir bayram yasanacagini belirten Ekim, "Ankara'dan, Antalya'dan, Istanbul'dan, Bursa'dan ve Trabzon'dan sanatçilarimiz katildi. Istiklal Marsi'ni okudugumuzda içerisindeki misralar ve kitalari anlattiklari bir sergi olustu. Bu duygulari tuvallerine islediler. 18 eser ve 2 heykel bulunuyor. Çok güzel bir çalisma, sanatseverleri bu sergimize davet ediyorum." dedi.

Ekim, 2021'in "Istiklal Marsi Yili" kabul edildigini animsatarak, söyle devam etti:

"Cumhurbaskanligimizda da sergilemek istiyoruz ve bununla ilgili de taleplerimiz var. Insallah kabul görür ve bu sergimizi orada da açmis oluruz. Cumhuriyetimizin 98. yilinin hayirli ve ugurlu olmasini istiyoruz. Bu sergi insanlara Istiklal Marsi'nin nasil ve ne sekilde yazildigini bir nebze anlatmis oluyor. Güzel resimler ortaya çikti. Istiklal Marsi'nda hissettiklerini tuvallere aktardi ressamlarimiz. Ayrica 2 de güzel heykelimiz olustu. Onlar da sergiye farkli bir hava katti. Ben etkilendigimi belirtmek istiyorum."

Serginin yarin saat 16.30'da Akçaabat Belediyesi Resim Galerisi'nde begeniye sunulacagini bildiren Ekim, talep gelmesi halinde sergiyi farkli illerde de açabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA