Seksenler Dizisinin Ünlü Oyuncusu Kemal Kuruçay Hayatini Kaybetti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Kemal Kuruçay, 59 yasinda hayatini kaybetti. Seksenler dizisindeki "Seyfi" karakteriyle gönüllerde taht kuran usta oyuncunun kalp krizi geçirdigi ögrenildi.

Seksenler Dizisinin Ünlü Oyuncusu Kemal Kuruçay Hayatini Kaybetti


Darica’da Seksenler dizisi setinde fenalasan usta oyuncu Kemal Kuruçay, hemen hastaneye kaldirildi. Kalp krizi geçirdigi ögrenilen Kuruçay, hastanede yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Kemal Kuruçay kimdir?

Tiyatro ve sinemanin usta ismi Kemal Kuruçay, 10 Haziran 1962 tarihinde dünyaya geldi. Kemal Kuruçay, doksanli yillarda tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili olusturdu. O dönem ikilinin birlikte oynadigi Istanbul Bura mi isimli bir Sinema filmi vardir. Mehmet Karagül Trafik kazasinda hayatini kaybettikten sonra Kemal Kuruçay oyunculuk kariyerine yalniz devam etti.

1996’da atv televizyonunda yayinlanan Gurbetçiler isimli dizide oynadigi Firildak Cemil karakteriyle tanindi ve sevildi. Sonraki yillarda Ince Ince Yasemince ve Reyting Hamdi isimli komedi dizilerinde oynadi.

Kemal Kuruçay, 2002’de TGRT’de yayinlanan Zor Baba isimli dizide Özkan Amca karakterini canlandirarak Engin Günaydin ile beraber basrolde yer aldi. 2003 yilinda ise sinema filmi Ömerçip’te rol alan oyuncu sonraki yillarda Söhretler Kebapçisi (2003), En iyi Arkadasim (2004), Çilgin Yuva (2005), Inadim Inat (2005), Pulsar (2008), Sevgili Düsmanim (2008), Kutsal Damacana 2: It Men (2009) gibi yapimlarda çesitli rollerde oynadi.

2010 yilinda çekimlerine tekrar baslanan ve FOX (Türkiye) kanalinda yayinlanan Yasemince’nin yeni bölümlerinde Faysal karakterini oynamistir.[1] Oyuncu 2012 yilindan itibaren TRT 1’de yayinlanan Zengin Kiz Fakir Oglan isimli dizide Villanin Kahyasi Sükrü karakterini oynayarak büyük ilgi topladi.

Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kurucularindan olan Kuruçay, hocalik yapmaya devam ediyordu.
Kaynak: İHA