Fikret'ten Lezzet Avcilarina Dev Burger Ve Et Sushi Sürprizi

Çukurova’nin yöresel lezzetlerini ve essiz mutfak kültürünü dünya vitrinine tasiyan 5’inci Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nde ezber bozan lezzetleriyle boy gösteren yeni nesil kebapçi Fikret Tasgiran, ‘dev burger’ ve ‘et sushi’ ile damaklari senlendirdi.

Fikret'ten Lezzet Avcilarina Dev Burger Ve Et Sushi Sürprizi
Kebabin baskentinde FikrEt Steakhouse markasiyla islettigi restoranlarda kebap ve izgara çesitlerinin yaninda menüsünü steak ve hamburger çesitleriyle zenginlestiren Fikret Tasgiran, Türkiye’nin dört bir yanindan ve yurt disindan 100 binlerce insanin akin ettigi Adana Lezzet Festivali’ne özel olarak gerçeklestirdigi sovlarin ilkinde 5 kilo köfte ile dev hamburger pisirip, katilimcilara ücretsiz ikram etti.

Festival konuklarina ‘handmade hamburger’ yapmanin püf noktalarini da anlatan Fikret Tasgiran, “Hamburger kiymasini dana ve kuzu etinden bize özel miktarlarda karistirarak hazirladik. Et lezzetinin önüne baska seylerin geçmemesi için sadece tuz ve karabiberle yogurdugumuz köftemizi mangal atesinde 40 dakika kadar pisirdik. Dev burgerimiz için zerdeçal, süt ve yumurta ile yogurdugumuz hamurla özel bir ekmek hazirladik. Kömür atesinde kendi halinde pisen, dumaniyla aroma ve lezzet kazanan burger köftemizi ekmegin üzerine alip, karamelize sogan, cheddar peyniri, ince dövülerek pisirdigimiz dana etleri ve füme etleri ekleyip, servise hazir hale getirdik. Dev burgerimizi ikram ettigimiz misafirlerimizden tam not almayi basardik” dedi.



Kâgit inceliginde dana bonfileden sushi

Adana Lezzet Festivali’nde yaklasik bir saatte hazirlayip pisirdigi dev burgeri saniyeler içinde kapisilan Fikret Tasgiran’in ikinci sürprizi Japonlarin geleneksel yemegi sushiye getirdigi yorum oldu. Dana bonfile etleri döverek kâgit inceliginde hazirlayan Fikret Tasgiran, tuzsuz haslanmis pirinç, avokado sos ve çitir cips ile et sushi hazirladi. Uzak Dogu ülkelerinde geleneksel olarak çig balik, deniz mahsulleri ve sebze konularak hazirlanan sushiyi dana bonfile kullanarak ortaya çikaran Fikret Tasgiran, böylelikle spesiyal lezzetlerine bir yenisini ekledi. Tasgiran, “Üç kusaktir kebapçilik yapan bir ailenin temsilcisi olarak Adana’yi gastronomi turizminde öne çikarma maratonumuzda kebap çesitleri basta olmak mangal lezzetlerimizi öne çikarirken dünyada yaygin olarak tüketilen hamburger ve sushiyi Adana usulü hazirladik. Festival meydanindaki ikramlarimizdan tatma firsati bulan yabanci misafirlerin ülkelerine gittiklerinde Adana’yi essiz lezzetleriyle ve renkli sovlarimizla hatirlamalarini istedik. Aldigimiz olumlu tepkiler bu hedefimize ulastigimizi ve dogru yolda ilerledigimizi kanitladi. Adana’nin gastronomi alaninda UNESCO Gastronomi Sehirler Agi’na dâhil edilmesi için yürütülen çalismalarda farkindalik olusturmak amaciyla sovlarimizi devam ettirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA