Festivaldeki Parasüt Kazalari Kameralara Yansidi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde 40 ülkeden bin 500 parasüt pilotunun katildigi 21. Uluslararasi Ölüdeniz Hava Oyunlari Festivali, dünyaca ünlü yamaç parasütü merkezi Babadag’da gerçeklestirilirken, festivalde yasanan bazi kazalar ise kameralara yansidi.

Festivaldeki Parasüt Kazalari Kameralara Yansidi
Fethiye Belediyesi öncülügünde sivil toplum kuruluslarinin destegiyle organize edilen festival, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakimli Babadag’in 1700 metre pistinde düzenlenen törenle basladi.

Festivalde 40 ülkeden bin 500 parasütçünün yani sira dünyanin en iyi akrobasi pilotlari da yer aldi. Etkinlige katilan parasütçüler, uçus hazirliklarini tamamladiktan sonra törenin gerçeklestigi 1700 metredeki pistten uçus yaparken, parasütçülerin gökyüzündeki görsel sovu, törene katilanlar tarafindan ilgiyle izlendi.

Kazalar kameraya yansidi

Festival renkli görüntülere sahne olurken, yasanan parasüt kazalarindan bazilari da kameralara yansidi. Görüntülerde, bir parasütçünün inis yaptigi esnada bir standa çarpmasi, havalanmaya çalisan bir parasütçünün yere düsmesi ve bir parasütçünün kayaliklara düsme ani kameralara yansidi. Yasanan kazalarda parasütçülerin her hangi bir hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi. Festivalin 24 Ekim tarihinde sona erecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA