YÖREX Kapilarini 11'Inci Kez Açiyor

Antalya Ticaret Borsasi (ATB) öncülügünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) destegiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuari YÖREX, 20 Ekim Çarsamba günü 11’inci kez kapilarini açiyor. 24 Ekim Pazar gününe kadar ANFAS Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Fuar’da 5 gün boyunca yöresel Anadolu’nun dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine yüzlerce ürün ziyaretçiyle bulusacak.

YÖREX Kapilarini 11'Inci Kez Açiyor


“Yöresel sölen basliyor”

Antalya Ticaret Borsasi Baskani Ali Çandir, Yöresel Ürünler Fuari YÖREX’e 81 ilden yüzlerce yöresel ürünün gelecegini söyledi.

Çandir, 11’inci YÖREX’e 113 oda borsa, 16 kalkinma ajansi, valilik, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan olusan 650’ye yakin katilimcinin yer alacagini kaydederken, “91 kadin kooperatifimiz YÖREX’e yerini alacak” dedi.



“Anadolu bulusmasina ilgi yogun”

“Sizin oralarin nesi meshur?” sloganiyla düzenledikleri YÖREX’e bu yil ilginin yogun oldugunu vurgulayan Çandir, “YÖREX Anadolu’dur. Kuzeyi güneyi, dogusu batisi kültürlerin, yöresel ürünlerin bulusma noktasidir. 12 yil önce attigimiz maya tuttu. YÖREX, Antalya’yi asti, Türkiye’nin markasi haline geldi” diye konustu.

Çandir, Erzurum oltu tasindan İçel cezeryesine, Bursa çakisindan Aydin incirine, Kars kasarindan Denizli buldan bezine, Izmit pismaniyesinden Manavgat susamina, Bafra pidesinden Kayseri mantisina, Antep baklavasindan Malatya kayisisina yüzlerce ürünün YÖREX’te ziyaretçiyi bekledigini kaydetti.



“Yerel üretici dijital platformla bulusacak”

YÖREX’te TOBB’un destegiyle yerel üretici ve firmalara ulusal market zincirleriyle yüz yüze görüsme imkani saglayacaklarini belirten Çandir, YÖREX’te uluslararasi karsiligi bulunan 10 farkli zincir market ve restoranin yer alacagini söyledi.

Yerel ürünlerin katma degerinin artirilmasi için e-ticaret siteleri ile yüz yüze is görüsmeleri (B2B) imkani saglanacagini kaydeden Çandir, ikili görüsmelerde büyük is baglantilari kurulduguna dikkat çekti. Çandir, YÖREX’te e-ticaret siteleri tarafindan cografi isaretli ürün üreten ve ticaretini yapanlara yönelik yerelden ulusala e-ticaret destegi ve dijital dönüsüm destegi gibi konularda da egitimler sunulacagini belirtti.

YÖREX kapsaminda 21 Ekim Persembe günü ATB ve YÜCITA isbirligiyle “Cografi Isaretler YÖREX Bulusmasi” semineri düzenleyeceklerini kaydeden Ali Çandir, cografi isaretlerin dünyada ve ülkemizdeki durumunu, tescil sayisi itibariyle öncü kentleri ve 23 Ekim Cumartesi günü ise Grup Gümüs Pena konserinin olacagini duyurdu.

“Hijyen tedbirleri alindi”

ATB Baskani Çandir, YÖREX’i salgin kosullari ve hijyen kurallarini dikkat alarak yapacaklarini vurgulayarak, “11.YÖREX salgin kurallarina uygun bir biçimde düzenlenecek. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edilecek. ANFAS Fuar Merkezi girisinde HES kodlari sorgulanacak. Asi olmayanlardan son 48 saati kapsayan PCR testi istenilecek. Özetle kimseyi riske atmadan kurallara uygun bir fuar olacak. Bu konuda herkesin içi rahat olsun” diye konustu.



“Giris ücretsiz”

ANFAS Fuar Merkezi’nde 10 bin metrekare alanda düzenlenen YÖREX’e herkesi davet eden Çandir, fuara girisin ücretsiz oldugunu vurguladi. Çandir, YÖREX’in sabah 10.00 - aksam 20.30 saatleri arasinda ziyarete açik oldugunu bildirdi.

“Çocuklar bu fuari görmeli”

Çocuklarin fuari görmesi gerektigini belirten Çandir, “Atalarimizdan bizlere emanet, bizlerden ise çocuklarimiz ve gençlerimize miras kalacak olan yöresel ürünlerimizi görmek, tatmak ve hissetmek için YÖREX’e davet ediyorum. Özellikle çocuklarimizin YÖREX’i görmesini arzu ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA