Konya'da Çöp Konteynerindeki Patlamaya Iliskin 3 Süpheli Gözaltina Alindi

Zanlilarin emniyetteki ifadesinde, dinamitli patlayicinin dere ve göllerde balik avlamak için hazirlandigini, bu düzenegi de daha önce trafik kazasinda hayatini kaybeden bir kisiden aldiklarini söyledikleri ögrenildi.

Konya'da çöp konteynerinde meydana gelen patlamaya iliskin 3 süpheli gözaltina alindi.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekipleri, merkez Karatay ilçesi Kalenderhane Mahallesi Bolay Sokak'ta, Suriye uyruklu bir kisinin konteynerden kati atik maddelerini topladigi sirada meydana gelen patlamaya iliskin sorusturma baslatti.

Ekipler, yürüttükleri teknik çalisma neticesinde, bölgedeki güvenlik kameralarindan 3 kisinin olay yerine gelerek el yapimi patlayicilari çöp kutusuna biraktigini tespit etti.

Harekete geçen ekipler, süphelilerin kullandigi otomobile benzeyen 75 araç üzerinde çalisma yapti.

- Patlayiciyi balik avlamak için kullanacaklarmis

Otomobilin plakasindan zanlilarin adreslerini belirleyen polis, es zamanli operasyonla süpheliler E.E, S.P. ve E.E'yi gözaltina aldi. Adreslerde yapilan aramalarda ele geçirilen ruhsatsiz av tüfegi, balistik yelek ve dijital materyallere de el konuldu.

Emniyete götürülen süphelilerin ifadesinde, dinamitli patlayicinin dere ve göllerde balik avlamak için hazirlandigini, bu düzenegi de daha önce trafik kazasinda hayatini kaybeden bir kisiden aldiklarini söyledikleri ögrenildi.

Öte yandan süphelilerin, "suç islemek amaciyla örgüt kurmak, tefecilik, yagma ve kasten yaralama" gibi suçlardan kayitlarinin bulundugu bilgisine ulasildi.

Zanlilar, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

- Olay

Karatay ilçesi Kalenderhane Mahallesi Bolay Sokak'ta 15 Ekim'de, iddiaya göre Suriye uyruklu bir kisi konteynerden kati atik maddelerini topladigi sirada patlama meydana gelmis, çevrede bulunan bazi ev ve is yerlerinin camlari kirilmisti.

Ihbar üzerine olay yerine gelen bomba imha ekiplerince çöp konteynerinde fark edilen baska bir el yapimi patlayici ise etkisiz hale getirilmisti.
Kaynak: AA