Kapiya Ates Etti Arkasinda Saklanan Yegeni Öldü, Oglu Yaralandi

Bursa’nin Gemlik ilçesinde, yegeni Ahmet Top’u (39) av tüfegiyle vurarak öldürdügü gerekçesiyle tutuklu yargilanan Salih Demir (64), 25 yil hapse çarptirildi. Demir’e, oglu Ibrahim Demir’i yaraladigi gerekçesiyle de 2 bin 240 TL adlî para cezasi uygulandi.

Olay, geçen yil temmuz ayinda Gemlik ilçesi kirsal Sahinyurdu Mahallesi’nde meydana geldi. Salih Demir, tarla nedeniyle husumetli oldugu ablasinin oglu Ahmet Top’un, oglu Ibrahim Demir ile birlikte alkol aldiktan sonra evinde uyudugunu gördü. Salih Demir, oglu ile yegenini uyandirip evden gitmelerini isteyince tartisma çikti. Bu sirada evde bulunan dede Salih Mehmet Demir, oglu Salih ile torunlarinin arasina girip, sakinlestirmek istedi. Salih Demir’in elindeki tüfegi gören babasi Salih Mehmet Demir ile torunlari üst kattaki odaya çikip kapiyi kapatti. Salih Demir, iki el kapiya dogru ates etti. Saçmalar, bu sirada kapinin arkasinda bulunan yegeni Ahmet Top ile oglu Ibrahim Demir’e isabet etti. Top olay yerinde hayatini kaybetti. Ibrahim Demir ise hastaneye kaldirildi. Jandarma tarafindan gözaltina alinan Salih Demir, islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi. Demir mahkemedeki ifadesinde, "Ahmet Top olaydan önce, ben zeytinlikteki kulübemde yatarken kapimi çaldi, elinde balta ile bekliyordu, bana annesinin kocasinin kim oldugunu sordu, ben annesinin kocasinin yaklasik 15-20 yil önce vefat ettigini söyledim, baska kocasi oldugunu bildigimi söyledi, ben de bilmedigimi söyledim, babam olan Salih Mehmet Demir’e ve bana küfür ve tehdit etti" dedi.

Demir olay anini ise, "Ibrahim’in odasina girdim, Ibrahim ve Ahmet yatiyorlardi, ikisi de sarhostu, evden çikmalari için uyardim. Cebimde iki gün önce beni Ahmet tehdit ettigi için küçük ekmek biçagi tasiyordum, ekmek biçagini çikartarak evden çikmalarini istedim, onlar çikmayacaklarini söylediler, Ahmet bana yarin senin isini bitirecegim seklinde tehdit ve küfürler savurdu, ben de kendi odama giderek, tüfegi aldim, tüfegin içine iki adet fisek yerlestirdim, 3-4 adet de cebime koydum, ben salonda Ahmet ve Ibrahim’e karsi evi terk etmelerini istedim, yoksa vuracagimi söyledim, ancak onlar yine çikmak istemediler. Ilk önce ters istikamete dogru silahimi atesledim. Sonra kapali olan kapiya dogru silahi yine atesledim, içeriden ’of’ diye bir ses geldi. Daha sonra evden av tüfegiyle beraber çiktim. Telefonla beni jandarma aradi, telefonda Ahmet’in öldügünü söylediler, ben de teslim olmak için jandarmanin yanina köy meydanina gittim. Amacim Ahmet’i öldürmek veya yaralamak degildi, evden çikartmakti" diye anlatti.

"Kapinin arkasinda biri olabilecegi aklima gelmedi"

Salih Demir hakkinda Bursa 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasi istemiyle dava açildi. Davanin karar durusmasina bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilan Salih Demir, "Odada babam, oglum ve Ahmet vardi. Disariya çiksinlar diye kapiya dogru ates ettim. Amacim onlari disariya çikartmakti. Içeride oglum ve babam varken onlara neden zarar vereyim ki. Kapinin arkasinda birinin olabilecegi hiç aklima gelmedi. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanik Salih Demir’e, Ahmet Top’u öldürdügü gerekçesiyle ’kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasi verdi. Mahkeme, ’iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayi 25 yila indirdi. Mahkeme, saniga ayrica, oglu Ibrahim Demir’i ’basit yaralamak’ suçundan 112 gün adlî para cezasi verdi. Bu ceza toplam 2 bin 240 lira para cezasina çevrildi.
Kaynak: İHA