Çorum Valisi Çiftçi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çorum Valisi Mustafa çiftçi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla merkeze bagli köy ve mahalle muhtarlariyla ögle yemeginde bir araya geldi.

Çiftçi, kentteki bir otelde yapilan toplantida, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini dolayisiyla uzun zamandir bu tür programlarin yapilamadigini söyledi.

Muhtarlarin, köklü bir teskilatin mensubu olduklarini belirten Çiftçi, "Muhtarlik teskilati, Osmanli devletinde 2. Mahmut döneminde 1829 yilinda Istanbul'da kadiliklara bagli olarak olusturuluyor. Ilk muhtarlar atamayla görevlendiriliyor ve kadilara bagli olarak görev yapiyor." dedi.

Muhtarlarin bugün devletle vatandas arasinda köprü vazifesi gördügünü dile getiren Çiftçi, "Vatandaslarin taleplerini yetkili kamu kurumlarina iletiyorlar, biz de elimizden geldigi kadar onlari karsilamaya gayret ediyoruz. Vatandasin herhangi bir sikintisi oldugunda ilk muhtarlarimizi buluyor. 1829'dan bugüne gelmisiz, muhtarliklara olan talep azalmamis, tam tersi artarak devam etmis. Muhtarlik, uzun süredir varligini sürdüren kurumlarimizdan." diye konustu.

Toplantida, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oguzhan Kaya, Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da birer konusma yaparak, muhtarlara yönelik yapilan ve yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Toplantinin ikinci bölümünde çesitli kamu kuruluslari, kirsal bölgelere yapilan yatirimlar hakkinda muhtarlara bilgi verdi.

Toplantida ayrica anket formlari araciligiyla muhtarlarin yerel yönetimlerden kendi köyleriyle ilgili beklentileri alindi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Murat Çagri Erdinç, Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Uzunoglu da katildi.

Kaynak: AA