Usak Üniversitesi, Yenilikçi Fikir Ve Projeleri Bir Araya Getirmeye Devam Ediyor

Usak Üniversitesi, Usak Ticaret ve Sanayi Odasi, Zafer Teknopark isbirligi ile hayata geçirilen "Usak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) 2. AR-GE ve Tasarim Proje Pazari”, 13 Ekim Çarsamba günü itibariyle basladi.

Usak Üniversitesi, Yenilikçi Fikir Ve Projeleri Bir Araya Getirmeye Devam Ediyor
Internet üzerinden canli baglantiyla yapilan toplantida açilis konusmasi yapan Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, proje pazarinin ikincisinin düzenlenmesinden dolayi yasadiklari mutlulugu ifade etti.

Savas, “Bu tarz etkinlikleri son derece önemsiyoruz. Çünkü yerli ve yabanci pazarda kalici sekilde yer bulmak için proje pazari etkinlikleri büyük önem tasimaktadir. Usak Üniversitesi olarak etkinligin ikincisini düzenlemekten dolayi mutluyuz. Yaptigimiz çalismalarla üniversitemizin ülkemizdeki önemli girisimci/yenilikçi üniversiteler arasindaki yerini almasini sagliyoruz’’ dedi.



Proje Pazarina Yogun Ilgi

Etkinlik süresince, deri, tekstil, malzeme, elektronik, yazilim, biyomedikal ve bilgi teknolojileri gibi farkli alanlardan toplam 79 proje sunumu yapilacagini aktaran Prof. Dr. Savas, ‘‘Sizlere gösterdiginiz ilgi ve katilimdan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Proje pazarimiz, özellikle projelerin alici bulmasi, yatirimcilarla bulusturulmasi, ticarilesme potansiyeli olan projelerin kesfedilmesi açisindan faydali olmaktadir. Dereceye giren projeler son gün açiklanacak olup ödül alan, almayan tüm projeler çalismanin ve emegin ürünüdür, her biri bizim için çok degerlidir. Bu çalismalarin artarak devam etmesini, üretkenligin sürekli olarak artmasini diliyoruz. Basta etkinligimizin paydaslari Usak Ticaret ve Sanayi Odasi (UTSO) ve Zafer Teknopark olmak üzere, ülkemizin önemli markalarindan olan Vestel sirketine ve tüm katilimcilara tesekkürlerimi sunuyorum. Etkinlik kapsaminda sunulacak tüm projelere ticari bir deger olma yolunda basarilar diliyorum. Bu etkinlige katilan tüm proje sahiplerini simdiden tebrik ediyor, güzel ve verimli bir etkinlik geçirmenizi diliyorum” seklinde konustu.



Nitelikli Büyüme Önemli

Usak Ticaret ve Sanayi Odasi (UTSO) Yönetim Kurulu Baskani Suat Selim Kandemir etkinlikte yaptigi konusmada, günümüzde nitelikli büyümenin bilgi ekonomisi ve inovatif ürün gelistirme ile mümkün olduguna dikkat çekerek AR-GE faaliyetlerine yatirim yapilmasi gerektigini belirtti.

Bu tür etkinliklerin üniversite-sanayi ortakliginda proje çalismalarini arttirdigini söyleyen Kandemir, etkinligin Usak ve ülkemiz için hayirlara vesile olmasini diledi. Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz ise Usak Üniversitesi, Usak Ticaret ve Sanayi Odasi (UTSO) ve Zafer Teknopark isbirligi ile düzenlenen ve bu yil ikincisi düzenlenen AR-GE ve Tasarim Proje Pazarinin hayirli olmasini temenni ederek, tüm katilimcilara çalismalarinda basarilar diledi. Açilis konusmalarinin ardindan davetli konusmaci Vestel Elektronik A.S. AR-GE Müdürü Dr. Metin Nil, basta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas olmak üzere akademisyenlere, ögrencilere ve proje sahiplerine çalismalarinda basarilar diledi. Çevrimiçi olarak üç gün sürecek etkinlikte; akademisyen, sanayici ve ögrencilerin yapilacaklari proje sunumlarinin ardindan, 15 Ekim Cuma günü sonuçlar açiklanacak.
Kaynak: İHA