Katar'dan Gazze'deki Ihtiyaç Sahibi Ailelere Nakdi Yardim

Katar, Gazze Seridi'nde yaklasik 95 bin aileye 100'er dolar nakdi yardim sagliyor.

Katar, Israil'in yillardir abluka altinda tuttugu Gazze Seridi'ndeki ihtiyaç sahibi binlerce aileye nakdi yardim dagitimina basladi.

Ihtiyaç sahipleri, sabah saatlerinden itibaren ödemeler için belirlenen noktalara giderek yardimlari teslim aldi.

Filistinli Zuheyr ed-Derimli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Katar'a Gazze Seridi'ndeki ihtiyaç sahibi ailelere yaptigi yardimlar dolayisiyla tesekkür etti.

Dagitilan 100 dolarin ihtiyaçlarinin tamamini karsilamasa da insanlarin içinde bulundugu zor sartlar düsünüldügünde çok faydali oldugunu söyleyen Derimli, Arap ve Islam alemine Gazze'de yasayanlarin mevcut sartlarini iyilestirmek için acilen harekete geçmeleri çagrisinda bulundu.

Katar Içisleri Bakanligina bagli Gazze'yi Yeniden Imar Komitesi Baskani Muhammed el-Imadi, dün yaptigi açiklamada, Katar Kalkinma Fonu ile is birligi içinde bugünden itibaren Gazze Seridi'ndeki ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardim dagitimina baslayacaklarini bildirmisti.

Dagitimin Birlesmis Milletlerin belirledigi 300'den fazla noktada gerçeklestirilecegini kaydeden Imadi, Gazze Seridi'nde yaklasik 95 bin yoksul aileye 100'er dolar nakdi yardim saglanacagini ifade etmisti.

Israil, mayis ayinda Gazze Seridi'ne düzenledigi 11 gün süren saldirilar sirasinda aldigi kararlar kapsaminda, Katar'in bölgeye yönelik nakdi yardimini durdurmustu.

Katar ile BM'nin Hamas ve Israil ile son dönemde vardigi anlasmanin ardindan yaklasik 4 ay aradan sonra eylül ayinda Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine nakdi yardim yapilmisti.

Kaynak: AA