Ardahan Ikinci Doz Asida Yüzde 75'E Ulasarak 'Mavi Ketegoriye' Geçti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede ikinci doz asida hedef nüfusun yüzde 75'inin asilandigini ve mavi kategoriye geçildigini bildirdi.

Vali, Öner, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kentte asilama çalismalarinin araliksiz sürdügünü belirterek, Ardahan'in ikinci doz asida yüzde 75 ile mavi kategoriye geçtigini söyledi.

Bu durumun kentte rehavete sebebiyet vermemesi gerektigini vurgulayan Öner, "Bu güzel gelismenin yani sira ciddi vaka artisimiz var, mavi kategori bizi aldatmamali, tedbirlere kaldigimiz yerden devam etmeliyiz. Her zaman dedigimiz gibi yeter ki vatandasimiz bize destek olsun. Demek ki bizler isteyince bu güzel sonucu elde edebiliyoruz." dedi.

Öner, hedeflerinin asisiz kimseyi birakmamak ve kentte sifir vakaya ulasmak oldugunu aktardi.

Çocuklarin okullarina rahat ve huzurlu sekilde gitmelerini istediklerini ifade eden Öner, "En çok normal hayata dönmeyi istiyoruz. Ikinci doz asida mavi kategoriye geçmeye çok sevindik. Herkes üzerine düseni yaptiginda güzel sonuçlar elde edebiliyoruz. Her zamanki gibi asinin yani sira yine maske, mesafe ve temizlige dikkat edecegiz. Mavi kategoriye geçmemizde emegi olan Il Saglik Müdürü Erkan Özdemir, saglik personeli ve diger kurumlara tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA