Nevsehir'deki Kazada Yarali Sayisi 40'A Yükseldi

Nevsehir’in Gülsehir ilçesinde ögrencileri tasiyan 2 otobüsten birinin devrilmesi, bir çekicinin de baska bir otobüse çarpmasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda yarali sayisi 40’a yükseldi.

Nevsehir'deki Kazada Yarali Sayisi 40'A Yükseldi
Gülsehir-Hacibektas karayolu 10. kilometrede ariza yapan ve yol kenarinda bekleyen 50 SG 031 plakali otobüse 50 EP 100 plakali çekici arkadan çarpti. Kaza sonrasi kontrolden çikan çekici karsi seride savruldu. O sirada Nevsehir istikametine gelen çekiciye çarpmamak için ani fren yapan 50 SP 031 plakali otobüse, arkasindaki 50 AAK 817 plakali otobüs çarpti. 1 otobüsün devrildigi kazada yaralilar, olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi.

"Gençlerimize ve Nevsehirimize geçmis olsun"

Hastanede yaralilari ziyaret eden Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel yaptigi açiklamada, "Tüm gençlerimize ve Nevsehirimize geçmis olsun. 11 Ekim’de baslayan ’Gençlik Bulusmasi’ kapsaminda 81 ilden ilimize gelen 162 gencimizi agirliyoruz. Bu program çerçevesinde gelen gençleri ilimizin degisik bölgelerini gezdiriyorduk. Bugünkü program kapsaminda Hacibektas ilçesini gezmeye gitmislerdi. Hacibektas gezisini tamamlayip Nevsehir’e dönüs yolunda daha önceden Gülsehir’den Hacibektas istikametine giderken bir aracin arizalanmasi ve ona müdahale eden çekicinin olay yerinde bulunmasi ve yine tesadüfen çok ilginç bir sekilde Hacibektas yönüne giden ikinci bir çekicinin ariza yapan araca çarparak karsi seride geçiyor. Daha sonra Hacibektas istikametinden ilimiz istikametine gelen otobüslerin önüne çikiyor. Ögrencilerimizi tasiyan otobüslerden ilki bu çekiciye çarpmamak için fren yapiyor. Arkasindan gelen ikinci otobüs de birinci otobüse çarparak yan yatiyor. Çok sükür ki kazananin basit siyrik ve yaralarla geçirilmis olmasi bizim için büyük bir teselli. Toplamda 39 tane ögrencimiz ayaktan olmak suretiyle 1 ögrencimiz de kolunda kirik var. Ona da gerekli müdahaleler edildi. Gençlerimiz, Nevsehir Devlet Hastanesi ve diger iki hastanede ayakta tedavi oluyorlar. Biraz önce ziyaret ettim, çok sükür durumlari iyi. Bununla geçmis olsun. Bizim için özellikle gelen agirlamaktan gurur duydugumuz, mutlu oldugumuz çocuklarimizin böyle bir kazaya karismasi hepimizi derinden üzdü. Ama mutluyuz ki kötü sonuçlanmadi, ayakta tedavi edilerek taburcu olacaklar insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA