Istanbul'da Evinde 55 Kilogram Bonzai Bulunan 'Çaki' Lakapli Zehir Taciri Yakalandi

Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, geçtigimiz Haziran ayinda 55 kilogram bonzai yakaladigi eve tekrar operasyon düzenledi. “Çaki” lakapli zehir tacirine ait olan evde didik didik arama yapan polis, çok miktarda uyusturucu madde, tabanca, hassas terazi ve para ele geçirildi. Evde yakalanan Çaki lakapli zehir taciri ile 3 süpheli daha gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Istanbul'da Evinde 55 Kilogram Bonzai Bulunan 'Çaki' Lakapli Zehir Taciri Yakalandi
Istanbul’da uyusturucuyla mücadele kapsaminda basarili operasyonlar yaparak zehir tacirlerine göz açtirmayan Kagithane Ilçe Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, basarili bir çalismaya daha imza atti. Kagithane polisi, geçtigimiz Haziran ayinda yaptigi istihbari çalismalar sonucunda bir süredir pesinde olduklari, çesitli suçlardan emniyette 22 adet suç kaydi bulunan “Çaki” lakapli Mesut D.’nin (24), Harmantepe Mahallesi’ndeki bir evde uyusturucu madde depoladigi bilgisine ulasmisti. Teknik ve fiziki çalismalarin ardindan harekete geçen Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, Atlas Sokak üzerindeki eve operasyon düzenlemis, kapisini kirarak içeriye giren polis ekipleri, içerideki 4 kisiyi etkisiz hale getirmisti.

55 KILOGRAM BONZAI ELE GEÇIRILMISTI

Ardindan odalarda didik didik aramaya yapan polis, çantalarin içerisine gizlenmis yaklasik 55 kilogram “bonzai” diye tabir edilen sentetik uyusturucu madde ele geçirmisti. Baskin esnasinda evde bulunan Taner B. (18) ise çatiya çikarak kaçti. Bunun üzerine pesine düsen Kagithane Devriye Ekipler Amirligi görevlileri, sahsi sokakta kiskivrak yakalamisti. Ancak Mesut D. yakalanamamisti. Aramalarin tamamlanmasinin ardindan evdeki G.A. (17), Ahmet Kadir G. (19) ve Medine Ç. (21) polis ekipleri tarafindan gözaltina alinmisti.

KAGITHANE POLISI “ÇAKI” LAKAPLI TORBACIYI YAKALADI

Olayla ilgili çalismalarina devam eden Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, dün aksam saatlerinde Mesut D.’nin Yahya Kemal Mahallesi’nde bir evde Seymen S. ile uyusturucu satisi yaptigini tespit etti. Bunun üzerine polis ekipleri, eve operasyon düzenledi.

Operasyonda “Çaki” lakapli Mesut D. ile birlikte Seymen S. (19), D.’nin kardesi Bulut D. (27) ve Tarik D. (22) de kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Evde yapilan aramalarda ise yaklasik 1 kilogram bonzai, ruhsatsiz silah ve mermi, hassas terazi ve 2 bin 850 lira ile 3 adet cep telefonu ele geçirildi.

YAKINININ 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ÇIKTI

Emniyete götürülen sahislardan Tarik D.’nin “uyusturucu madde ticareti yapmak” suçundan arandigi ve 12 yil 6 ay kesilmis hapis cezasi oldugu ortaya çikti. Öte yandan Mesut D.’nin bir isyerini motosikletle seyrederken kursunladigi anlar da kameralara yansidi.

(Dogan Can Cesur/IHA)
Kaynak: İHA