Giresun'da Ögrencilerin Barinma Ihtiyaçlari Için Yurt Kapasitesi Artirildi

Giresun'da, Gençlik ve Spor Bakanligina bagli KYK yurtlarinda yatak kapasitesinin 7 bin 255'e yükseltildigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ögrencilerin barinma sorununun çözülmesi talimati üzerine Vali Enver Ünlü'nün gözetiminde Giresun'daki yurt kapasitesinin verimli olarak kullanilmasi için çalisma baslatildigi belirtildi.

Vali Ünlü baskanliginda yapilan toplantida alinan karar geregince kamu misafirhanelerinin ögrencilere açilarak, ilgili kurumlardan barinma sorunu yasanmamasi için çalisma baslatmasinin istendigi ifade edildi. Konuya iliskin yapilan açiklamada, bunun yani sira özel yurt yöneticileriyle de bir araya gelinerek toplantilar yapildigi aktarildi.

Açiklamada, toplantilarda yapilan görüsmeler sonucunda basta fiyat indirimi olmak üzere ögrencilere gerekli kolayligin saglanmasinin kararlastirildigi kaydedildi.

Üniversite ögrencilerinin yurt sorununun kalici çözümü için Gençlik ve Spor Bakanligi'na bagli KYK yurtlarina ilaveten özel yurtlar kiralandigi bildirilen açiklamada, yurtlarda ögrencilere KYK tarifesinden hizmet verilmeye baslandigi belirtildi.

Açiklamada, Giresun'da Gençlik ve Spor Bakanligi'na bagli KYK yurtlarinda kiz ögrenciler için 3 bin 400 yatak kapasitesi bulunduguna isaret edilerek, yurt basvurusu yapan kiz ögrencilerinin tamamina barinma imkani saglandigi aktarildi.

Kentte erkek ögrencilerin devlet yurdu talebinin fazla oldugu ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Özel kiz ögrenci yurtlarinda ise atil kapasitenin bulunmasindan dolayi bu yurtlarin Gençlik ve Spor Bakanligi'na kiralanmasi için çalisma baslatilarak, Vali Ünlü'nün talimatiyla kurulan komisyon tarafindan yurtlarda inceleme yapildi. Giresun Valiligi'nin teklifi üzerine Gençlik ve Spor Bakanligi'nca kiralanan 2 ögrenci yurdu ile özel yurt sahibi Ismail Çelebi'nin bedelsiz olarak tahsis ettigi bir yurt, erkek ögrencilerin kullanimina açildi. Üç yurt ve uygulama otelinin ögrenciler için hizmete konulmasiyla erkek ögrenciler için 810 ek yatak kapasitesi daha saglanmis oldu."

Açiklamada, Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Giresun Ögrenci Yurdu'nun, tadilat ve iyilestirme çalismalari tamamlanarak 11 Ekim Pazartesi günü hizmete açildigi belirtilerek, Vali Ünlü tarafindan yakindan takip edilen çalismalar sonucu 251 ögrenci kapasiteli yurdun salgin kurallarina uygun sekilde bastan basa yenilendigi vurgulandi.

Vali Enver Ünlü'nün söz konusu ögrenci yurdunu ziyaret ederek, ögrencilerle bir araya geldigi de belirtilen açiklamada, yapilan düzenlemelerle Giresun'da Gençlik ve Spor Bakanligi'na bagli KYK yurtlarinda yatak kapasitesinin 7 bin 255'e yükseldigi ifade edildi.

Kaynak: AA