14. EIF Dünya Enerji Kongresi Ve Fuari Yatirimcilari Antalya'da Bulusturdu

Domino Fuarcilik AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Dilek: 'Fuarda 310 standimiz, 14 bin 500'e yakin sektörel delegemiz var. Fuar sayesinde ciddi bir ekosistem kurmayi basardik'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanliginin destegiyle düzenlenen 14. Energy is Future (EIF) Dünya Enerji Kongresi ve Fuari, Antalya'da basladi.

ANFAS Uluslararasi Kongre ve Fuar Merkezi'nde Akkuyu Nükleer-Rosatom ana sponsorlugunda gerçeklestirilen fuara, 52 ülkeden yatirimci firmalar katiliyor.

Global Enerji Dernegi Baskani ve Domino Fuarcilik AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Dilek, AA muhabirine, 14 yildir bu fuarla en alt kademeden en üst kademeye kadar sektörün tüm paydaslarini bulusturduklarini söyledi.

Fuarin sektöre ve yatirimcilara önemli katki sagladigini dile getiren Dilek, "Fuarda 310 standimiz, 14 bin 500'e yakin sektörel delegemiz var. Fuar sayesinde ciddi bir ekosistem kurmayi basardik. Sektörde kurucusundan finansçisina kadar genis bir kitleye ulasmayi basardik." diye konustu.

Fuarda özellikle yenilenebilir enerjinin ön plana çiktigini belirten Dilek, günes ve rüzgar enerjisinde aktif olan firmalarin daha yogunlukta oldugunu bildirdi. Bu açidan otel, fabrika, hastane yatirimlari yapan firmalari fuara davet eden Dilek, fuarin 15 Ekim'e kadar açik kalacagini kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez de fuarin açilisina video konferans yöntemiyle katilarak, sektöre yönelik açiklamalarda bulundu.

Açilisa Gana Enerji Bakan Yardimcisi William Owuraku Aidoo ve Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de katildi.

Kaynak: AA