Tarsus Sehir Tiyatrosu Bir Ödül Daha Aldi

MERSIN – Tarsus Sehir Tiyatrosu, 2 yilda 5’inci ödülüne kavustu. Tarsus Sehir Tiyatrosu oyuncusu Hacer Öner, Uluslararasi Maltepe Tiyatro Festivalinde “En Iyi Kadin Oyuncu” ödülünü aldi.

Tarsus Sehir Tiyatrosu Bir Ödül Daha Aldi
Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu, dünyadan ve Türkiye’den seçkin tiyatro gruplarinin sahne aldigi 3. Uluslararasi Maltepe Tiyatro Festivaline katildi.

Festivalde bu yil Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya ve Ispanya’dan tiyatro gruplarinin yani sira Istanbul Devlet Tiyatrosu, Istanbul Sehir Tiyatrolari, Eskisehir, Urla, Bodrum, Sariyer belediyeleri tiyatrolari sahne alacak. Duayen sanatçi Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu da festivalin davetlileri arasinda yer aliyor.

Festivalde sahne alan Tarsus Sehir Tiyatrosu, Çehov Vodvil oyunu ile seyirci ile bulustu. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil’ oyununun reji ve dramaturji çalismalarini Nihat Çapar yapiyor. Oyunda, Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut da rol aliyor.

En iyi kadin oyuncu ödülü verildi

Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu, 3. Uluslararasi Maltepe Tiyatro Festivali kapsaminda sahneledigi “Çehov Vodvil” oyunuyla festival komitesince belirlenen bir jürinin takdiriyle ödüle deger görüldü.

Tarsus Sehir Tiyatrosu oyuncusu Hacer Öner, oyundaki performansiyla ‘En Iyi Kadin Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Iki yil önce perdelerini açan Tarsus Sehir Tiyatrosu, bu sürede 5 ödüle deger görüldü.

Rus edebiyatinin dünyaya armagan ettigi öykücü ve oyun yazari Anton Pavloviç Çehov’un yazdigi komedi türündeki “Çehov Vodvil” adli oyunu ile Istanbul 3. Uluslararasi Maltepe Tiyatro Festivali’nde seyirciyle bulusan Tarsus Sehir Tiyatrosu kente yeni bir ödülle döndü. Uluslararasi bir jürinin tüm oyunlari izleyerek puan verdigi festivalde sonuçlar ödül seremonisiyle açiklandi. Yapilan puanlama neticesinde en iyi kadin oyuncu, Tarsus Sehir Tiyatrosu oyuncusu Hacer Öner seçildi.

Ödülünü alan Öner, “Uluslararasi bir festivalden ödül almak gerçekten onur verici, çok mutluyum. Öncelikle beni yetistiren hocalarim Nihat ve Murat Çapar’a çok tesekkür ederim. Ayrica bu ödülü tüm ekip arkadaslarim adina aliyorum. Basari hepimizin, devamini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA