CHP'li başkan yardımcısından 'Kadrolaşma' itirafı: Çoğumuz biliyor, ilçe başkanları da biliyor...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı personel alımlarında Millet İttifakı'na özel kontenjan ayırdığı ortaya çıktı. İtiraf gibi açıklama CHP İstanbul İl Değerlendirme Toplantısı'nda İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'tan geldi. Nas, personel alımının nasıl yapıldığını örnek rakamlar üzerinden anlattı, İBB Kariyer hesabının göstermelik olduğunu gözler önüne serdi.

CHP'li başkan yardımcısından 'Kadrolaşma' itirafı: Çoğumuz biliyor, ilçe başkanları da biliyor...
CHP'li başkan yardımcısından 'Kadrolaşma' itirafı: Çoğumuz biliyor, ilçe başkanları da biliyor...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık dile getirdiği 'liyakat' ve 'şeffaflık' vurgusunun kocaman bir yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Liyakat ve işi ehline verme söylemleri üzerinden propaganda yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kadrolaşma planı deşifre oldu. İstanbul'da 70 bine yakın kişi İBB'de işe girebilmek için sıra beklerken, İBB'de istihdam edilen kadroların Millet İttifakı'nı oluşturan partiler arasında nasıl bölüştürüldüğü CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın itirafıyla gözler önüne serildi.

KADROLAŞMA PLANLARI BELGELENDİ

18 Ekim 2020'de yapılan CHP İBB Meclis Grubu Değerlendirme Toplantısı'nda konuşulanlar, kapalı kapılar ardında yapılan kadrolaşma planlarını belgeledi. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın katıldığı toplantıda, tarihi itiraflar ardı ardına yapıldı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, kürsüden partililerine yaptığı açıklamada, 'Çoğumuz biliyor. İlçe başkanları da biliyor. 100 kişi alınıyorsa CHP'den 35, İYİ Parti'den 15, Diğerleri (HDP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yi ima ediyor) 15, İBB kariyer üzerinden ise 20-25 gidiyor.' ifadelerini kullandı.

'KRAL ÇIPLAK' DİYEMEDİLER

İBB Meclisi'nde ateşli konuşmalarıyla bilinen ve bir önceki yönetimi adam kayırmakla suçlayan Doğan Subaşı ve Tarık Balyalı'nın yanı sıra hiçbir CHP'li, Özgür Nas'ın itiraflarına itiraz etmedi. Nas'ın belediye kadrosunda ittifak paydaşlarına kontenjan açtıklarını söylemesi karşısında sessiz kalmakla yetindiler.

EMEKÇİLER KAPIDA PARTİLİLER BELEDİYEDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı açıklamada 'hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız, namus sözü veriyorum'‬demişti. Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesi ile birlikte 14 bin işçi işten çıkarılmıştı. 'Hiç kimse 'Ekrem'in adamı' olmayacak; herkes 'İstanbul'un adamı' olacak' diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un çeşitli noktalarında, 'alışılmışın dışında bir model' diyerek bölgesel istihdam ofislerini hayata geçirmişti. Sık sık adam kayırmacılık yapıldığından dem vuran Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da DİSK gibi sendikaların eylemlerine katılarak, 'işçi dostu' olduğunu iddia etmişti.

İMAMOĞLU GENÇLERE; 'LİYAKAT ÖTESİ KAVRAMLARI ÇATIR ÇATIR YIKACAĞIZ' DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 18 Ocak 2020 tarihinde YGA (Young Guru Academy – Genç Liderler Akademisi) tarafından Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen 'Zirve 2020' etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

İmamoğlu; 'Gençlere çok önem veriyorum. Mesela kamuda inovasyonu harekete geçirmek için, 'Kamuda Genç Yetenekler' diye bir programı başlatıyoruz bu yılın içinde. Kamu, insan kaynağında ihmal edilmiş bir alan. Değiştirmek zorunda olduğumuz en önemli alan. Sizlerin yeteneklerinizle birlikte karar verdiğinizde, idealinizle gelip başarılı olmayı size orada sağlamamız lazım bizim. Ama ne yazık ki, liyakat ötesi başka kavramlar, orada başka bir alan oluşturmuş. Ama bunu yıkacağız göreceksiniz. Çatır çatır yıkacağız. Kamuda başka bir ruh olmalı. Yenilikçi, özel sektör kadar dinamik, iş yaşamı olan bir insan kadar üretken olabilmeli, ama bir o kadar da koruyucu da olabilmeli. Çünkü kendi malınız değil bu. 'Alıp, sattık' diyemezsiniz. Öyle şey yok! 16 milyon insanın. 'Hadi şuradan bir dere açalım' falan yok!' iddiasında bulundu

İMAMOĞLU: 'LİYAKAT VE ŞAFFAFLIĞA DAYALI PRENSİPLERLE İŞ BAŞI YAPTIRDIĞIMIZ GENÇ VE DİNAMİK KADROMUZ...'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Temmuz ayı toplantılarının ikinci birleşimini pandemi kuralları çerçevesinde 14 Temmuz 2020 tarihinde Yenikapı'daki İBB Etkinlik Çadırı'nda gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu; 'Yola çıkarken söz verdiğimiz gibi liyakat ve şaffaflığa dayalı prensiplerle iş başı yaptırdığımız genç ve dinamik kadromuzla adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul hedefimiz için emin adımlarla yürüyoruz. Çok daha fazla çalışıp, çok daha fazla başarılı olacağız. Bu aziz şehrin sorunlarına eşitlik, dayanışma, üretim, özgürlükle çözüm üstüne çözüm üreteceğiz' iddiasında bulundu. İMAMOĞLU: 'İŞE ALIMLARDA LİYAKAT DEĞİL,

ADAMCILIK, YAKINLIK YA DA TÜMÜYLE PARTİZANLIK DEVREYE GİRER'

Ekrem İmamoğlu, 24 Aralık 2019 tarihinde 'Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun düzenlediği, 'Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Projesi Çalıştayı'na katıldı.

İmamoğlu; 'Hiçbir zaman kendimizi vatandaşın patronu ya da efendisi yerine koymamalıyız. Ne yaparsak yapalım, hangi yetkiyi kullanırsak kullanalım asıl patronun, asıl efendinin millet olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Unutursak ne olur? Kamu kurumlarını bazen, kendi malımız gibi görmeye başlarız. Hesap vermeye yanaşmaz, şeffaflığı tümüyle rafa kaldırırız. İşe alımlarda liyakat değil, adamcılık, yakınlık ya da tümüyle partizanlık devreye girer. Oysa ki vatandaş, evindeki tamiratı yaptırmak için bile ustanın iyisini arar. İşi muhakkak ehline vermek için özel çaba göstermelidir ve işin asıl sahibinin kendisi olduğunu asla unutmamalıdır' iddiasında bulundu.