Erol Mütercimler'in hadsiz sözlerine sert tepki!

Erol Mütercimler katıldığı bir televizyon programında, İmam Hatip Lisesi mezunlarını açıkça hedef almış ve İmam Hatip Liselileri; sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlıkla suçlamıştı. Mütercimler'in bu sözleri sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. RTÜK'ün de inceleme başlattığı sözlerle ilgili bir tepki de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi.

Erol Mütercimler'in hadsiz sözlerine sert tepki!
Erol Mütercimler'in hadsiz sözlerine sert tepki!
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükseltti ve imam hatip mezunlarını hedef almıştı.

Müfid Yüksel, 'Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar' derken, Mütercimler, 'Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız' demişti. 

Mütercimlerin o sözlerine bir sert tepki de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mütercimler'in skandal sözlerini kınarken, "İstisnasız tüm öğrencilerimizin, yüksek insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi, insanlığa faydalı olmaları yolunda yönlendiriyoruz. Bir televizyon kanalında imam hatip lisesi öğrencilerimiz için dile getirilen ifadeler kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Erol Mütercimler'in hadsiz sözlerine sert tepki!

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Moderatör Saynur Tezel'in tartışmaya müdahale etmediği görülürken, Erol Mütercimler'in sözleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Mütercimler'e vatandaşlar paylaşımları ile çok sert tepki gösterdi. Mütercimler'den konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.