FOX’un haber müdürü azılı FETÖ’cülerle aynı grupta çıktı!

FETÖ suçundan tutuklu bulunan FOX Haber Müdürü Ercan Gün’ün Bylock grubu deşifre oldu.

FOX’un haber müdürü azılı FETÖ’cülerle aynı grupta çıktı!
FOX’un haber müdürü azılı FETÖ’cülerle aynı grupta çıktı!
FOX Haber Müdürü Ercan Gün'ün iki ayrı Bylock hesabı kullandığı ortaya çıkmıştı. Hrant Dink dosyası kapsamında tutuklu olan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü farklı bir FETÖ soruşturması kapsamında iki telefonunda ByLock kullandığının tespit edilince 2017 yılında İstanbul Adliyesi'nde yeniden sorguya alınmıştı.

Ercan Gün'ün abisi ve FOX TV adına olan iki telefonuna da ByLock yüklediği, bunun HTS çakıştırmaları ile kesinleştirildiği kaydedildi. Abisinin üzerine kayıtlı özel telefonuna 8 Kasım, şirket hattına ise 31 Aralık 2014'te ByLock yüklediği belirlenen Gün'ün Bylock'a 2521 kez erişim sağladığı ByLock'a 1213 kez FOX binasındayken bağlandığı diğer bağlantıları ise Başakşehir'deki evinden gerçekleştirdiği saptandı.

GRUPTA KİMLER VAR?

Ercan Gün'ün Bylock grubu merak konusuydu. Gün'ün Bylock üzerinden kimlerle mesajlaştığı deşifre oldu. Gün'ün hesabında FETÖ'nün medya yapılanmasının önemli isimlerinin yanı sıra Ali Çelik, Yakup Saygılı ve Nazmi Ardıç gibi gibi örgütün önemli isimlerinin bulunduğu belirlendi.

Aynı hesaptaki örgüt grubunda; Zaman Gazetesi Yazarı Veysel Ayhan, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün, Cihan Haber Ajansının eski Ankara haber müdürü Kazım Canlan ve Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım da bulunuyor. Aynı grupta Fatih ve Süleyman Şah gibi Fethullahçı Terör Örgütü'nün kontrolünde olan üniversitelerden çok sayıda kişi bulunuyor.