E-Scooter kullananlar dikkat! E-Scooter Yönetmeliği için ilk adım atıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Paylaşımlı E-Scooter İşletmeciliği Yönetmeliği"ne ilişkin ilk belirlemelerin yapıldığını bildirdi.

E-Scooter kullananlar dikkat! E-Scooter Yönetmeliği için ilk adım atıldı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, daha önce online gerçekleştirilen bisiklet ve e-scooter ile ilgili Mikro Hareketlilik Odak Grup Toplantısı'nın ikincisi sektör temsilcilerinin katılımıyla Bakan Adil Karaismailoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ulusal ve uluslararası başlıklarıyla şehir yaşamına hareket ve özgürlük katan, çağdaş mikro ulaşım sistemlerinin geleceği derinlemesine masaya yatırılırken, sektörün şu anki durumunun yanı sıra sağlanması gereken standartlara yönelik ilk taslak da belirlendi.

Dünya çapında paylaşımlı 4,6 milyon e-scooter sayısının 2024'e kadar 6 katına çıkmasının beklendiğine işaret edilen toplantıda, dünyada yıllık 1,7 milyar ton karbon salımının mikro hareketlilik araçları ile azaltılmasının öngörüldüğü belirtildi.

'SON DÖNEMDE AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÖNE ÇIKTI'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Karaismailoğlu, toplantıların ardından 'Paylaşımlı E-Scooter İşletmeciliği Yönetmeliği'ne ilişkin ilk belirlemelerin yapıldığını bildirdi.

Karaismailoğlu, son dönemde özellikle verimli, güvenli, etkin, yenilikçi, dinamik, çevreci ve katma değer sağlayan akıllı ulaşım sistemlerinin öne çıktığının altını çizerek, bu döneme entegrasyonu hızla tamamlamak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Bu artışın, beraberinde ulaşım ve trafik gibi sorunları da getirdiğini belirten Karaismailoğlu, bu sorunları çağdaş, çevreci ve hayatı kolaylaştıran proje ve yaklaşımlarla çözmek için somut adımlar attıklarını vurguladı.