Duygu Delen olayında flaş gelişme!

Gaziantep'te bir apartmanın dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin yapılan araştırmalar sonucu fail Mehmet Kaplan'ın kanında uyuşturucu tespit edildi. Mehmet Kaplan, cinsel saldırı ve ölüme neden olma suçlarından tutuklanmıştı. Duygu'nun aşağıya düşerken hiç refleks göstermemesi bilincinin kapalı olduğu iddialarını da beraberinde getirdi.

Duygu Delen olayında flaş gelişme!
Duygu Delen olayında flaş gelişme!
e Duygu Delen'in ölümüne neden olan Mehmet Kaplan'ın uyuşturucu etkisinde olduğu tespit edildi. Kaplan'ın etkisinde olduğu uyuşturucu maddenin esrar mı yoksa başka bir madde mi olduğu ayrıca yapılacak testlerin ardından belli olacak. Duygu'nun düşmesinden önce bisikletle oradan geçen bir çocuğun herhangi bir refleks göstermemesi intihar iddialarını da zayıflatmıştı.

Duygu Delen'in vücudundan alınan örneklerin ise Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesi sürüyor. Duygu Delen'le ilgili İstanbul 1. İhtisas Daire Başkanlığı'ndan 1 hafta 10 gün içinde Adli Tıp raporunun çıkması bekleniyor.

BİLİNCİ KAPALI MIYDI?

Mehmet Kaplan, Duygu Delen'in aşağıya düşüşünü görmediğini söylemişti. Ancak Duygu Delen'in düşme anına ilişkin kamera görüntüleri kuşkuları da beraberinde getirdi. Duygu Delen'in kafası üstü aşağıya düşerken hiçbir refleks göstermemesi, 'Acaba bilinci kapalı mıydı?' sorusunu gündeme getirdi. Duygu Delen'in düşmesinden birkaç saniye önce bisikletiyle oradan geçen çocuğun herhangi bir telaş göstermemesi ve yukarıya bakmaması, Duygu Delen'in kendini attığı yönündeki iddiaları zayıflatmıştı.

'THC (ESRAR) METABOLİTLERİ SAPTANDI'

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı; Mehmet Kaplan'ın kan, kıl ve idrar örneklerini inceledi. Mehmet Kaplan'ın 14 Ağustos'taki idrarda toksit tarama tetkikinde kreatinin değerinin 308 mg/dl ve idrar dansitesinin 1036 olarak bulunduğu, THC (esrar) metabolitleri saptandığı öğrenildi.