Kılıçdaroğlu yine Oda Tv'yi savundu!

Kılıçdaroğlu Müyesser Yıldız ile ilgili konuştu...

Kılıçdaroğlu yine Oda Tv'yi savundu!
Kılıçdaroğlu yine Oda Tv'yi savundu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ‘Siyasal ve askeri casusluk' soruşturması kapsamında Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız ve TSK personeli E.B tutuklanmıştı.

OLAY NASIL OLDU?

13 Kasım 2019 günü Türk Silahlı Kuvvetleri personeli E.B. ile ilgili 'Gizli kalması gereken operasyonlara ait bilgileri telefonla dışarıya çıkarttığı kanaatindeyim' şeklinde bir ihbar üzerine şüphelinin telefonları dinlemeye alındı. E.B.'nin GSM hattı 2 Aralık 2019 – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında dinlendi.

Bu dinleme esnasında şüphelinin Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız ile görüştüğü belirlendi. Şüpheli E.B.'nin Yıldız'a devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri aktardığı tespit edildi.

Şüpheli TSK personelinin 30 Aralık 2019 tarihinde şüpheli Müyesser Yıldız ile yaptığı görüşmede, 'Özgür Suriye Ordusuna bağlı askerlerin Libya'ya götürüldüğü' şeklinde konuşarak bilgiler verdiği anlaşıldı.

Verilen bu bilgiler üzerine Müyesser Yıldız Uğur'un 23 Şubat 2020 tarihinde 'Suriye Milli Ordusu' ne zaman, nasıl ve hangi sıfatla Libya'ya gitti' başlıklı haber yayımladığı belirlendi. Ayrıca E.B.'nin 13 Ocak 2020 tarihinde şüpheli Yıldız ile yaptığı görüşmede, 'Libya'da görevlendirilen birliklerin komutanının (isim verilmiş) Libya'ya gittiği' bilgisini verdiği anlaşıldı.Şüpheli Müyesser Yıldız Uğur'un ise 20 Ocak 2020 tarihinde 'Libya'ya hangi komutan gitti. Yerine kim geldi' başlıklı haber yayımlandığı belirlendi.

Yürütülen soruşturma kapsamında edinilen bilgiler sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Zincirleme Olarak Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama' suçu nedeniyle Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Belirtilen bu tespitlerle tutuklanma sebebinin 'askeri casusluk' olduğu bilinen Yıldız ile ilgili . 'Gazeteci Müyesser Yıldız şimdi hapiste. 15 Temmuz'un perde arkasını aslında inceliyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin bütün durumlarına katıldı, bütün dosyalarını inceledi. Sen misin araştıran, yakaladılar hapse attılar. Araştırma diye' ifadelerini kullandı.

İşte bu sözler Kılıçdaroğlu'nun gerçeği nasıl saptırdığını bir kere daha ortaya koydu. Yani Oda Tv yazarı Müyesser yıldız'ın 15 Temmuz haberleriyle ilgili cezaevinde olmadığı açıkça ortadaydı. Yaşananlar ODA TV'nin CHP  tarafından korunduğu yönündeki soru işaretlerini arttırdı.