Bu neyin rahatlığı! Korona halayı!

İzmir’de özellikle yaz aylarında herkesin akın ettiği Kordon, korona günlerinde de ilgi görmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal mesafe halkalarını, emniyet güçlerinin uyarılarını hiçe sayan bazı vatandaşlar halay çekerken ve karşılıklı oynarken ki görüntüleri tepki çekiyor.

Bu neyin rahatlığı! Korona halayı!
Bu neyin rahatlığı! Korona halayı!
Pandemi sürecinde İstanbul’dan sonra vaka ve ölüm sayısında kinci sırada yer alan, gelinen noktada ise aktif vaka sayısında ülke genelinde sekizinci sıraya kadar gerileyen İzmir’de bazı vatandaşların duyarsızlığı duyarlı İzmirlilerin tepkisine neden oluyor.

KORDON YİNE KALABALIK

Bulaş riskinin hala bitmemesine karşın İzmir’in gözde noktalarından Kordon yine vatandaşların buluşma noktası oluyor. Ancak burada sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmadığı görülüyor. Emniyet güçlerinin kestikleri cezalar ise bazı vatandaşların halay çekmesini, karşılıklı oynamasını engellemiyor.

KORONAYI MI KUTLUYORLAR

Duyarlı İzmirliler bu tür görüntülere tepki göstererek, “Biz dikkat ediyoruz. Ancak Kordan’da özellikle akşamları ortaya çıkan görüntüler çok rahatsız edici. Halay çekiyorlar, karşılıklı oynuyorlar. Sanki koronayı kutluyorlar. Yetkililer denetimlerini artırmasını istiyoruz” diyor.