İşitme Engelliler İçin Özel Maske Üretildi
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında işitme engelliler için özel olarak üretilen ve ağız kısmı şeffaf olan maskeler İşitme Engelliler Derneğine teslim edildi.

"Bu şekilde ihtiyaç olan herkese maske vermeye hazırlıklıyız"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı, "Burada çok güzel bir faaliyete başlamışlar. Burada hem büyüklere hem de küçüklere Kuran-ı Kerim öğretiliyor. Fakat Kuran öğretirken harfleri ve mahreçleri öğretirken tabi bulaş riski var. Bu dudak okuma imkanı veren maskelerimizle bunu sağlayabilecekler artık. Bizim Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü geliştirdiği maskeler üretti. Bu derneğe hediye ediyoruz. Bu şekilde ihtiyaç olan herkese maske vermeye hazırlıklıyız. Biz çok heyecanlıyız. Çünkü Kuran-ı Kerim’i hem hastalıktan korunarak hem de doğru mahrece sahip olarak yapabiliyoruz. Herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Maskeleri teslim alan Çankırı İşitme Engelliler Derneği Başkanı Recep Nuhoğlu ise Rektör Ayrancı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
