Korkunç görüntüler! Canlı yayında corona virüs hastası....

Dünyanın korku ve dehşetle izlediği görüntüler Bolivya'da çekildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyada etkili olmayı sürdürürken Güney Amerika ülkeleri de salgının yeni merkez üssü olmuş durumda. Bolivya'da koronavirüs paniği sürerken bir televizyon kanalında yayınlanan görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. İşte bu haberin kan donduran detayları...

Korkunç görüntüler! Canlı yayında corona virüs hastası....
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Güney Amerika ülkesi Bolivya da salgından etkilenen ülkelerden biri.
Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 8 milyon 551 bin 856'ya ulaşırken, virüs nedeniyle 455 bin 175 kişi hayatını kaybetti.

Çin'de başlayan salgının dünyada en çok etkilediği ülkeler arasında ABD, Hindistan, Brezilya gibi ülkeler var.

Korkunç görüntüler! Canlı yayında corona virüs hastası....

KOMŞU BREZİLYA YENİ MERKEZ ÜS HALİNE GELDİ
Latin Amerika ülkeleri koronavirüs salgınıyla mücadelede zorlanıyorlar. Brezilya Covid-19 salgınında yeni merkez üs olarak tanımlanıyor.

Brezilya'ya komşu Güney Amerika ülkesi Bolivya da salgından ciddi olarak etkilenmiş durumda. Ülkede koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam ediyor.

İlk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta görüldüğü Bolivya'da 29 Mart'ta ilk Covid-19 ölümü gerçekleşmiş, genel seçimler de salgın nedeniyle ertelenmişti.

Zor durumda olan Brezilya'nın komşusu Bolivya'da da halkın zaman zaman koronavirüs vakaları ve alınan önlemlerle ilgili olarak eylemler yaptığı görülüyor.

BOLİVYA KORKU İÇİNDE BEKLİYOR
Bolivya'dan endişe verici görüntüler geliyor. Bolivyalılar Brezilya'nın yeni merkez üs haline gelmesinden sonra kendi ülkelerinde de vaka ve ölüm sayılarında artış yaşanmasından korkuyor.

Ülkede bu gelişmeler yaşanır ve halk kaygı içinde beklerken yapılan bir televizyon yayını ise büyük tepki topladı. İnanılmaz yayın görüntüleri ortaya çıkınca adeta infial yaşandı.

TELEVİZYONDA İNANILMAZ YAYIN!
Ülkenin en büyük kentlerinden olan Santa Cruz merkezli bir televizyon kanalı bir koronavirüs hastasının son anlarını kayıt altına alıp yayınladı. Bu inanılmaz olay saniye saniye kaydedildi.

Korkunç görüntüler! Canlı yayında corona virüs hastası....

KORONAVİRÜS HASTASININ ÖLÜM ANINI YAYINLADILAR!
PAT adı verilen kanalda yayınlanan 'No Lies' 'Yalan Yok' adındaki program bir hastaneye gitti. Program ekibi gititği hastanede tedavi görmekte olan bir Covid-19 hastasının ölüm anını kameralara kaydetti.

Santa Cruz, Bolivya'nın en büyük şehirlerinden bir tanesi. Santa Cruz bölgesi Bolivya'daki 21 bin vakanın %60'ının görüldüğü ve ülkedeki 679 ölümün yarısının gerçekleştiği yer.

Olay ülke çapında duyulunca büyük tepki toplarken bu davranışın nedeni de merak konusu oldu. Ölüm anını yarım saat boyunca kaydeden ve yayınlayan televizyon programı yetkilileri bunu yapmaktaki amaçlarını da açıkladı.

Program ekibi Bolivya yetkililerinin sağlık alanındaki hizmetlerle ilgili olarak ihmalkar davrandıklarını söyleyen televizyoncular çekimi buna dikkat çekmek için yayınlamışlar.

Doktorların koronavirüs hastası kişiyi kurtarmak ve hayata döndürmek için yarım saat uğraştığını anbean aktaran görüntüler ülkede büyük şok yarattı. Televizyon programı hastanın son anlarını adeta saniyesi saniyesine ortaya koyuyor.

Yetkililer de olaya kayıtsız kalamadı. Bolivya hükümetinden bir sözcü olan Nadia Cruz yapılan yayını sansasyon yaratma çabası olarak değerlendirirken ekibin hastanın ve ailesinin haklarını çiğnediğini ve halkı paniğe sürüklediğini iddia etti.

Yaşanan olay sadece halkı ve yetkilileri değil habercileri de kızdırdı. Bolivya'nın önde gelen gazetecileri de olaya tepki gösterirken televizyon programını sosyal medya hesapları üzerinden eleştirdi.

Yapılan yayının hasta haklarını aykırı olmakla kalmayıp insanlık adına da utanç verici olduğunu söyleyen haberciler yayını yapan ve yayınlayan ekibi kınadılar.

Sosyal medya hesaplarından olayla ilgili birçok paylaşım yapan basın mensubu Bolivyalılar bu saygısızca tutumun mesleklerini lekelediğini ve kabul edilemez olduğunu belirtti.