COVID-19 döneminde estetik operasyonlara talep arttı

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ile birlikte evde ve sosyal medyada geçirilen sürenin fazla olması estetik operasyonlara ilgiyi de önemli ölçüde artırdı.

COVID-19 döneminde estetik operasyonlara talep arttı
Sağlık turizmi şirketi Longevita'nın Estetik Cerrahi Kategori Müdürü Simge Şahin, “Sosyal medya paylaşımlarında daha iyi görünmek, takip ettiği kişilere benzemek isteyenlerin estetik operasyonlara olan ilgisi son yıllarda ciddi oranda arttı. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ile birlikte eve kapanan ve sosyal medyada eskiye oranla çok daha fazla vakit geçirenler, kendilerinde dış görünüş açısından beğenmedikleri özellikleri değiştirmek için estetik operasyonlar hakkında daha fazla araştırma yapmaya başladı. Bu dönemde her ne kadar virüs bizleri ihtiyaç piramidindeki en temel konulara odaklamış olsa da özellikle yeni jenerasyonu oluşturan bireyleri, gelecekle ilgili endişelenmek yerine, zamanı yani “şimdi”yi yaşamaya, uzun zamandır erteledikleri konulara bütçe ayırma yönünde kararlar almaya itti.” şeklinde konuştu.

Saç ekimi karantina günlerinde daha fazla popüler oldu

Karantina günlerinde erkeklerin saç ekimi ile ilgili taleplerinin önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Simge Şahin, “Salgın döneminde evlerine kapanan ve estetik operasyonlar ile daha güzel bir görünüme sahip olmak isteyen erkekler saç ekimi ve sakal ekimi operasyonlarına daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bunun yanı sıra karın bölgesinden yağ aldırma işlemleri de popüler uygulamalar arasında yerini aldı. Kadınlarda ise meme büyütme, burun ameliyatı, yağ aldırma, karın germe, kalçaya yağ enjeksiyonu ve Hollywood Smile denilen kaplama dişler en çok tercih edilen tedaviler olarak öne çıkıyor” dedi.

Merkezi Londra'da bulunan Longevita, saç ekimi, plastik cerrahi, ağız ve diş sağlığı ile göz tedavileri alanlarında talepleri olan Birleşik Krallık ve İrlanda'daki hastaların Türkiye'de sağlıklı ve uygun şartlarda tedavi olmaları konusunda hizmet veriyor. Longevita yurtdışındaki hastalarına sağlık turizmi kapsamında Türkiye'de tedavi, konaklama, özel araçlarla transfer, karşılama ve tercümanlık hizmetlerinden oluşan paketler sunuyor.