Meteoroloji uyardı: Sel, dolu yağışı...

Meteoroloji Genel Müdürülüğü'nden alınan son dakika bilgisine göre Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'de 24 Mayıs Pazar gününden itibaren sağanak bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Sel, dolu yağışı...
eteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 24 Mayıs Pazar günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusundaki Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel olarak kuvvetli sağanak tahmin ediliyor.

Bayramın birinci günü hava durumu

Pazartesi günü akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU KARADENİZ'İN YÜKSEK KESİMLERİNDE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve 25 Mayıs Pazartesi günü Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de 1500 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve karın etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı nedeniyle buzlanma, don ve ulaşımda aksama yaşanabileceği vurgulanarak, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.